Fotowand #2: Werk, opleiding en werkervaringsplaatsen voor jongeren

1
11-09-2017
  • demonstratie
  • protest
  • actiefoto's
  • actiecultuur
  • Fotowand
Demonstratie in Amsterdam. Foto J.WeverDeze foto is genomen in Amsterdam, begin jaren 80, bij een demonstratie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Jongeren met verschillende achtergronden lieten van zich horen en demonstreerden tegen de problemen op de arbeidsmarkt. Nederland had toen een economische crisis waardoor de werkgelegenheid sterk was afgenomen.
De oliecrisis van 1979 zorgde voor de ernstige economische problemen. Twee kabinetten Lubbers voerden een strikte bezuinigingspolitiek en de werkloosheid rees de pan uit. Met name de jeugdwerkeloosheid nam sterk toe.
Dat maakte het voor de grote groep jongeren moeilijk om te gaan deelnemen aan het arbeidsproces. Het perspectief was niet goed. Achterstelling en discriminatie maakten het voor bepaalde groepen nog moeilijker om een bestaan op te bouwen. Ze vroegen dan ook om meer arbeidsplaatsen en een gelijke behandeling voor iedereen.

Deze blogpost maakt deel uit van een serie over de fotowand in de studiezaal van Regionaal Archief Tilburg in aanloop naar de Manifestatie: GEEN CENSUUR AAN DE MUUR. Voor meer informatie klik op de link. Tuinstraat Fietsstraat

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag