Fotowand #1: Geen pasjeswetten maar gelijke rechten!

8
26-08-2017
  • vakbond
  • actiegroepen
  • actiefoto's
  • protest
  • actiecultuur
  • Fotowand
Protest in Utrecht. Foto: J. WeverDeze demonstratie vond plaats in Utrecht op 1 november  1986. 20.000 mensen demonstreerden tegen de voorgenomen wijziging van de Vreemdelingenwet. Er was een landelijk actiecomité onder de naam “Geen pasjeswet, maar gelijke rechten. De pasjeswet  refereerde aan de praktijk van het toenmalige apartheidsregime in Zuid-Afrika.

Het voorstel voor de wetswijziging bestond onder meer uit het koppelen van verblijfsvergunningen van buitenlanders aan het hebben van werk. Op de handhaving van die wet moest de politie strenger gaan controleren.

Op de foto een groep van de HTIB afdeling Den Haag. De HTIB  is de Turkse Arbeiders Vereniging in Nederland. De tekst op het bord spreekt voor zich. Er zit ook een aardige woordgrap in aangezien de tulp van oorsprong uit Turkije afkomstig  is.

Deze blogpost maakt deel uit van een serie over de fotowand in de studiezaal van Regionaal Archief Tilburg in aanloop naar de Manifestatie: GEEN CENSUUR AAN DE MUUR. Voor meer informatie klik op de link.

Andere blogposts in deze serie:
Atoomstroom boze droom! tweede blokkade kerncentrale dodewaard

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag