Tilburg op de Kaart in een nieuw jasje

0
25-08-2017
  • website
  • Tilburg op de Kaart
  • Tilburg
nieuwe-interface-TodKOp 12 mei 2012 is Tilburg op de kaart de digitale lucht in gegaan. Dat is nu ruim vijf jaar geleden. Het afgelopen jaar is er een geheel nieuwe versie ontwikkeld door het bedrijf ab-c media in Leiden. Het heeft allemaal nogal wat voeten in aarde gehad, zoals altijd met dit soort projecten, maar de nieuwe versie is in januari 2017 beschikbaar gekomen.

Regionaal Archief Tilburg heeft voor drie heemkundekringen in het werkgebied een Opdekaart gefaciliteerd. In de eerste helft van 2017 zijn deze drie overgegaan naar de nieuwe interface. Dat zijn:
www.geertruidenbergopdekaart.nl
www.udenhoutopdekaart.nl
www.raamsdonksveeropdekaart.nl
Vanaf deze week is ook Tilburgopdekaart.nl in het nieuwe jasje te bewonderen.

De verandering zit vooral in de interface, het scherm waar je de kaarten en gegevens op ziet. Wat het meest in het oog springt is de nieuwe manier van navigeren. De navigatie is nu helemaal weggewerkt in de randen van het scherm. De historische kaarten hebben een prominentere plaats gekregen linksonder op het scherm. Als je een kaart kiest verschijnt de slider waarin je de transparantie van de kaart kunt aanpassen met de hedendaagse kaart op de achtergrond.

HamburgerRechtsboven staan de andere mogelijke manier van navigeren. De zogenaamde "hamburger" is de lijst met thema's die je in de vorige versie ook aan de rechterkant vond. 

vergrootglas-TodKHet vergrootglas spreekt voor zich: daar kun je zoeken. Dat kun je overigens ook bij het klikken op de "hamburger". Je kunt alleen zoeken op de titels, niet op de volledige inhoud van de teksten.

Veel plezier op de ontdekkingstocht nieuwe stijl op www.tilburgopdekaart.nl.

Andere blogpost:
Tilburg op de kaart: een virtuele tocht door de tijd

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag