Hulp gezocht! Veteraan (101) zoekt Tilburgse familie

10
21-06-2017

VanDerKwast-KuylEen van onze vrijwilligers is bezig met een bijzonder project: op verzoek van Alec Milnes, een 101-jarige veteraan, is zij op zoek naar de familie waar hij in 1944 in Tilburg ingekwartierd heeft gezeten. Hoewel er al veel informatie over de familie gevonden is, heeft dit helaas nog niet geleid tot contact met nakomelingen. Met deze oproep hopen we op meer informatie, zodat we afstammelingen van de familie voor Alec kunnen traceren.

Alec Milnes was ingedeeld bij eenheid 5 LA (lichte artillerie) en werd samen met nog een andere militair ingekwartierd bij de familie Van Der Kwast-Kuyl aan het Troubadourplein 10 in Tilburg. Hij heeft aan het eind van 1944 ingekwartierd gezeten. Het gezin bestond uit Jean-Abraham (Jan) en Riek van der Kwast-Kuyl (zie foto), en hun dochter Elisabeth (Betty). Zij zijn in 1942 op het Troubadourplein gaan wonen en hebben hier uiterlijk tot 1953 gewoond.  

Milnes verwijst verder naar de familie Lindenboom, zij woonden destijds aan de Beekscheweg 65 in Tilburg en zouden familie of vrienden van de familie Van Der Kwast-Kuyl geweest zijn. Ook zij zouden militairen in huis gehad hebben.

Gezien de leeftijd van de veteraan zou het mooi zijn als we hem spoedig met deze familie in contact kunnen brengen. Hebt u misschien informatie die ons verder kan helpen? Stuur dan een bericht

3 reacties

Reageren
 1. D. Boon | Mar 20, 2018
  Familie van der kwast is te vinden in het telefoonboek van 1948 hij was een districtchef (neem aan van de politie) hij is geboren in Roermond en mw Kuijl in Rijswijk gehuwd in Roermond. Als het gezin zou zijn verhuisd dan koet de gemeente hier toch iets van weten?
 2. Stef | Jul 13, 2017
  Beste Janus, u hebt helemaal gelijk. Alec werd pas aan het eind van 1944 bij de familie ingekwartierd. Ik heb het meteen aangepast.
 3. Janus | Jul 10, 2017
  Misschien vergis mij, maar moet het niet "eerste helft van 1945" zijn? D-Day was 6 juni 1944 en de eerste geallieerde troepen kwamen pas met de operatie Market-Garden in Nederland.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag