11 mei: Lezing ‘Virtueel Tilburg’ in de bibliotheek

0
09-05-2017
 • 3D
 • virtuele wereld
 • Tilburg
 • lezing
afbeelding lezing virtueel tilburgDe Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg op donderdag 11 mei om 19.30 uur een lezing over ‘Virtueel Tilburg’. Deze lezing wordt verzorgd door Peter Keijzers. Plaatsen dienen tevoren te worden gereserveerd bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Maar welke ontwikkelingen hebben in onze stad sindsdien plaatsgevonden en hoe kunnen we onze stad visualiseren? De gemeente Tilburg was enkele jaren lang koploper met 3D-visualisering van de openbare ruimte. Er is een digitale maquette van de stad gemaakt, waar je met de muis in de hand dwars door alle straten van de binnenstad kunt lopen. In deze lezing laat Peter Keijzers, voorheen projectleider 3D van de gemeente Tilburg, het publiek kennismaken met deze weinig bekende Tilburgse driedimensionale wereld. Aan de orde komt o.a. de uitbeelding van de Vincent van Gogh wandelroute (van Annaplein naar Paleis Raadhuis) in de stijl van 1866.

Een lezing voor een ieder die geïnteresseerd is in het verleden, heden en toekomst van onze stad. Na de lezing is er gelegenheid om de Tilburg-Maquette op de eerste verdieping van de Bibliotheek te bezoeken en kunnen er vragen worden gesteld.

De lezing vindt plaats op 11 mei van 19.30 tot 20.30 uur in de Theaterzaal van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Vanaf 19.00 uur staat een kopje koffie/thee klaar. De lezing is gratis voor leden van de Bibliotheek. Niet-leden betalen 3 euro p.p. Reserveren kan telefonisch via 013-4648513, per mail via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

1 comment

Reageren
 1. frans | May 09, 2017

  ik wil graag 2 kaartjes voor donderdag as. voor de lezing Tilburg Virtueel. De directe link om te bestellen werkt niet.

  frans beerens, spakenburglaan 82 5035 JB tilbuer

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag