Dodenherdenking en lancering digitaal monument Tilburg University

6
02-05-2017
  • monumenten
  • studenten
  • WOII
  • Tilburg Cobbenhagen Center
Vrijheid Doorgeven - met tekst - 2 1_230x153Tilburg University herdenkt op 4 mei 2017 het leven van tweeëntwintig studenten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen tijdens bombardementen, verzetsactiviteiten, in concentratiekampen of aan de gevolgen van dwangarbeid of ziekte.
Het Tilburg Cobbenhagen Center heeft in het afgelopen jaar, in samenwerking met het Regionaal Archief Tilburg, toegewerkt naar de lancering van een digitaal vrijheidsmonument. Het monument heeft de vorm van een website die functioneert als virtuele gedenkplek en creatief discussieplatform. Studenten en medewerkers van nu reageren in briefvorm op de verhalen, dilemma’s en keuzes van de studenten die
de oorlog niet overleefden: ‘Wat zou jij doen?’

Het digitaal monument wordt op donderdag 4 mei om 14.30 uur onthuld, tijdens een programma in de aula van de universiteit (m.m.v. theatermaker Romy Rockx).
Na afloop van het programma is er de gelegenheid het fysiek monument te bezoeken in het Cobbenhagen Gebouw: een nieuwe gedenkwand die onder meer voor nabestaanden van grote betekenis is.

Meer informatie lees je op de site van het Tilburg Cobbenhagen Center.
Wil je aanwezig zijn bij de bijeenkomst op 4 mei, meld je dan aan via deze link.

Ons archief werkte in het afgelopen jaar nauw samen met het Tilburg Cobbenhagen Center. Een weerslag daarvan is op onze site terug te lezen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag