Belangrijke wijziging in parkeersituatie voor Regionaal Archief Tilburg

8
12-04-2017
 • werkzaamheden
 • bereikbaarheid
 • parkeren
412144

Vanaf 1 mei 2017 gaat de gemeente Tilburg het parkeerterrein voor de ingang van Regionaal Archief Tilburg anders inrichten. Voorheen was dit parkeerterrein voornamelijk bedoeld voor de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van het archief, maar het werd tevens gebruikt door omwonenden. Na de herinrichting zal de helft van het terrein gebruikt kunnen worden door het archief. De andere helft is bestemd voor vergunninghouders.

Het gedeelte vlak voor de voordeur van het archief zal gebruikt gaan worden door de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van het archief. Dit deel wordt afgesloten met een parkeerbeugel. Het voorste gedeelte van het parkeerterrein blijft toegankelijk voor vergunninghouders. In beide delen is er ruimte voor tien parkeerplaatsen.

De gemeente heeft het archief laten weten dat de herinrichting enkele weken in beslag zal nemen, beginnend vanaf 1 mei. Dit heeft consequenties voor alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van het archief en voor omwonenden. Gedurende de eerste weken van mei is er geen parkeermogelijkheid voor het archief. De voordeur blijft wel begaanbaar en voor het parkeren van fietsen wordt een oplossing geboden. Daarna is de situatie gewijzigd en is parkeren nog maar beperkt mogelijk. De gemeente heeft een informatieavond belegd op 18 april in Regionaal Archief Tilburg (inloop vanaf 19.00 uur).


Er kan uitgeweken worden naar de Parkeergarage 013 -- Tivoli

2 reacties

Reageren
 1. Jaël | Apr 25, 2017

  Hoi,

  Klopt het is zeker geen foto van onze eigen parkeerplaats. De connectie met ons is dat wij een grote collectie foto's genaamd 'Caribisch erfgoed' hebben (wel 12.718 foto's) Bij een blog over parkeren leek het mij wel leuk om daar eens een mooie foto uit deze collectie bij te zetten, in plaats van onze gebruikelijke eigen parkeerplek. Zo zie je weer eens wat anders uit onze database.

  Groetjes Jaƫl (Regionaal Archief Tilburg)

 2. Plons | Apr 21, 2017
  Ik ben wel benieuwd wat nu de relatie van de foto met Tilburg is. Foto uit de 50 jaren dat je nog mocht parkeren op de binnenplaats van Fort Amsterdam te Willemstad Curacao. 

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag