Presentatie HISGIS Midden-Brabant tijdens ErfgoedEvent

0
29-03-2017
 • erfgoed
 • kaarten
 • GIS
 • hisgis
hisgisOp 5, 6 en 7 april is er in de Brabanthallen in Den Bosch weer het jaarlijkse ErfgoedEvent. Dit evenement is vooral interessant voor professional die bezig zijn met erfgoed − roerend of onroerend, materieel of immaterieel. Het is een ontmoetingsplek voor onder andere leveranciers, ambachtslieden, bestuurders, conservatoren, (museum)beheerders, architecten, beleidsmakers, restauratoren, eigenaren, wetenschappers en designers.

Op vrijdag 7 april geeft de Fryske Akademy een presentatie over HISGIS Midden-Brabant (in de stedendriehoek Den Bosch - Eindhoven - Tilburg). HISGIS staat voor een historisch geografisch informatie systeem, een digitaal systeem voor het verwerken van ruimtelijke gegevens. Regionaal Archief Tilburg heeft samen met Erfgoed Brabant en Stichting Brabants Heem de ontwikkeling van het HISGIS Midden-Brabant mogelijk gemaakt. Sprekers tijdens de lezing zijn Prof. dr. Hans Mol van de Fryske Akademy en prof.dr. Arnoud-Jan Bijsterveld van Tilburg University.

4 reacties

Reageren
 1. kees | Apr 14, 2017
  Udenhout bij Tilburg
 2. pieter | Apr 01, 2017

  Ook op 20 mei aan de orde stellen?

  groet. Pieter.

 3. luud | Mar 31, 2017

  Hallo Bob,

  Zoals je weet hebben wij als Regionaal Archief Tilburg geen problemen met open data. 

  Ik vind je vraag heel terecht en heb meteen een e-mail naar HISGIS gestuurd met de vraag of open data een optie is. Nu is alleen voor "serieus" wetenschappelijk onderzoek een verzoek om data mogelijk. 

  Ik zal je van de reactie op de hoogte stellen.

 4. Bob | Mar 29, 2017

  Ik ben benieuwd wat de plannen van HISGIS zijn om het systeem open te maken. Open zodat bijv. de historische persoonsgegevens eruit gehaald kunnen worden voor hergebruik (open data). Maar ook open zodat je 'van buiten' een deeplink kan leggen naar materiaal in HISGIS (wat nu onmogelijk is). 

  Ik hoop dat zowel het Regionaal Archief Tilburg als Erfgoed Brabant en Stichting Brabants Heem deze openheid willen stimuleren, opdat historische geografische (persoons)informatie meer gebruikt kan worden en niet in de gesloten doos van wetenschappers blijft hangen.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag