In shortlist van de jury én in top 20 van publiek!

2
24-01-2017
  • oud schrift
  • paleografie
  • verkiezing
watstaatdaerWeet je al dat één van onze websites meedingt naar de Geschiedenis Online prijs? Het gaat om de online oefentool 'Wat staat daer?'. Op die website kun je heel eenvoudig oefenen in het lezen van oud schrift. 9 januari ging het stemmen van start en meteen ontvingen we geweldige reacties op onze oefentool. De website ontwikkelden we samen met het BHIC in Den Bosch en het RHCe (Eindhoven).

Tot onze hele grote vreugde werd eerst bekend dat we in de shortlist van de jury terecht zijn gekomen en vandaag werd bekend dat we ook in de top 20 van de publieksprijs staan. Nou de echte overwinning nog! We hopen nog wat stemmen binnen te krijgen.

Stem nu op Wat staat daer | Online oefentool voor het lezen van oude handschriften
Een paar reacties van stemmers:
"Is een verrijking voor wie geinteresseerd is in oud hollands schrift. Voor beginners en gevorderden is het een onmisbare website."
"Het is een heel handig tooltje om te oefenen om oude handschriften te leren lezen. Voor het digitaliseren van archieven wordt steeds vaker gebruikt gemaakt van "amateurs". Deze oefentool kan een drempelverlagende bijdrage leveren om je hiervoor aan te melden."
"Natuurlijk onontbeerlijk voor echte historiefanaten."
"Leuke en zinnige website. Handig voor als je bezig bent met invoeren van namen e.d. in een van de projecten van 'vele handen' ."
"Fantastisch dat deze mogelijkheid nu online voor iedereen bereikbaar is. Oud schrift is niet altijd makkelijk maar voor iedereen die wat verder komt met het zoeken in zijn / haar stamboom onontbeerlijk."
"Spelenderwijs vertrouwd raken met oud schrift. Enig om te doen en erg leerzaam. Steeds verder in je eigen geschiedenis duiken wordt gemakkelijker."
"Een goede website waar het tot nog toe aan ontbrak. Helemaal top."

Mee eens? Gun 'Wat staat daer?' dan ook jouw stem.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag