Lezing Tilburg en kerken in de jaren '50

6
19-01-2017
 • kerken
 • maquette
 • Stadsmuseum Tilburg
 • lezing
lezing kerkenNormaal plaatsen we voornamelijk nieuws dat over onze collectie of onze bezigheden gaat. Nu maken we even een uitzondering voor een lezing die onze doelgroep zeker interessant zal vinden. Petra Robben en Krelis Swaans geven op 2 februari in Bibliotheek Tilburg Centrum een lezing over kerken in Tilburg in de jaren '50.

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Door samen te bouwen, laten ‘bouwvakkers’ en ‘onderzoekers’ het verleden van de stad Tilburg zien. Deze Tilburg Maquette vind je op de eerste verdieping van de Bibliotheek bij de Tilburg Collectie en is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

lezing kerkenIn samenwerking met Stadsmuseum Tilburg organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum op 2 februari van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee) een lezing door Petra Robben van Stadsmuseum Tilburg en maquettebouwer Krelis Swaans over de  jaren vijftig in relatie tot Kerken voor Rooms-katholieken en andere gezindten. Ruim twintig Rooms-katholieke parochiekerken en vijf kerkgebouwen voor andere gezindten zijn te vinden op de Tilburg Maquette die gebaseerd is op het jaar 1954. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de achtergronden van deze kerken. Een lezing voor een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze stad. Na de lezing is er gelegenheid om de Tilburg Maquette op de eerste verdieping van de Bibliotheek te bezoeken en kunnen er vragen worden gesteld.

Het programma van de avond is als volgt:
•    19.00 – 19.30 uur inloop met koffie/thee
•    19.30 – 20.15 uur lezing door Petra Robben en Krelis Swaans
•    20.15 – 20.30 uur gelegenheid tot vragen stellen
•    20.30 – 21.00 uur bezoek aan de Tilburg Maquette waarbij Petra Robben namens Stadsmuseum Tilburg vragen beantwoordt
•    21.00 uur einde programma

lezing kerkenAanmelding
De toegang is gratis voor leden van de Bibliotheek en kost 3 euro p.p. voor niet-leden. Men dient  tevoren een plaats voor de lezing te reserveren. Reserveren kan telefonisch via 013-4648513, per mail via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.
Foto's: Maria van der Heyden

1 comment

Reageren
 1. Peter | Jan 29, 2017

  Graag wil ik me inschrijven voor de lezing a.s donderdag.

  Mijn naam is Peter Brouwers, docent Aardrijkskunde en M&M van de Jozef-Mavo op de Oude Dijk.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag