Geschiedenis huis Elfhuizen 2 in Geertruidenberg vastgelegd

11
29-12-2016
  • huizenonderzoek
  • Godshuizen
  • Geertruidenberg
  • Arjan van Loon
  • archiefonderzoek
Panden en standen in Geertruidenberg Elfhuizen 2Op het eerste gezicht is het pand Elfhuizen 2 een 'gewoon' pand, zonder opsmuk en tirelatijnen.

Zo begint de laatste uitgave in de reeks panden en standen in Geertruidenberg, samengesteld door Arjan van Loon. Het  is de vierde publicatie in de reeks over historische panden in Geertruidenberg. De andere studies hebben betrekking op Markt 1, Markt 3 en Elfhuizen 7. De term studie wordt gebruikt omdat zonder diepgaand archiefonderzoek een dergelijke kennis niet over een pand kan worden vergaard. De belangrijkste bronnen vond Arjan van Loon bij Regionaal Archief Tilburg: de archieven van de gemeentebesturen Geertruidenberg en Raamsdonk, van de Hervormde Gemeente Geertruidenberg, notariële en schepenbankarchieven en natuurlijk niet te vergeten de archieven van de Stedelijke Godshuizen.

Door dit uitgebreide archiefonderzoek konden de levens van de bewoners van het pand Elfhuizen 2 worden beschreven, te beginnen met Joris Jasparsz. in 1547 tot Geertruida Johanna van Zon in 1889.

De prijs van het boek bedraagt € 21,50 exclusief eventuele verzendkosten. Bestellingen in Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk worden gratis thuisbezorgd.

De publicatie kan besteld worden via het OKG secretariaat: Nassaustraat 13, 4931XE Geertruidenberg, telefoon 0162-520519 of via info@oudheidkundige-kring-geertruidenberg.nl.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag