Ons kooktijdschrift Aan tafel!

3
22-12-2016
  • tijdschriften
  • publieksdag
  • recepten
  • aan tafel
cover ATOp zaterdag 19 november 2016 gingen we in Regionaal Archief Tilburg met zo’n 200 bezoekers Aan tafel! Tijdens deze publieksdag van Stadsmuseum Tilburg en Regionaal Archief Tilburg stond de drink- en eetcultuur uit de 19e en 20e eeuw centraal. Een topdag in het archief. Zó leuk dat we er een online tijdschrift van maakten. Met alle recepten, om zelf aan de slag te gaan in de keuken.

In het tijdschrift vind je álle recepten terug die die dag te proeven waren. Uiteraard met de tips van de koks en kokkinnen die de oude recepten hebben uitgeprobeerd.
Er staan soepen in en hartige hapjes, salades, hoofdschotels, warme dranken, toetjes, koekjes en taarten. Van alles wat! Bij wie staat komende kerst Schmorbraten op het menu? Waar wordt het diner afgesloten met een Gateau de la Reine?  Zéér geschikte feestgerechten voor Kerstmis Of probeer eens een glas Slemp, een uitstekend drankje voor een koude wintermiddag.

Ook krijgt Tilburgs serviesgoed ruim aandacht in het tijdschrift. Stadsmuseum Tilburg. nodigde op 19 november Tilburgers uit om te komen met hun serviesgoed, glaswerk, bestek, koektrommels, dienbladen die een link hebben met Tilburg. Jan van Oevelen fotografeerde al deze objecten op museale wijze. In dit tijdschrift vind je een selectie terug.

Ook lees je een artikel van Stef Uijens over de expositie van mooie menukaarten uit de collectie van het archief. Als een gastcurator stelde hij deze expo samen. In die expo waren ook de originele receptenboekjes te zien waaruit gekookt was.

Met kerst voor de deur is iedereen op zoek naar lekkere gerechten. Laat je inspireren door ons online magazine. We wensen je eerst veel leesplezier en daarna veel kookgenot als je deze recepten zelf gaat uitproberen. Smakelijk eten!

Klik op de citroentaartjes hieronder om het tijdschrift te lezen.

citroentaartjes

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag