De Tilburgse Vrouwenraad op bezoek

1
17-12-2016
 • rondleiding
 • Tilburg
 • Vrouwenraad
 • bezoek
bezoek Vrouwenraad 20161214Woensdag 14 december 2016 waren achttien leden van De Tilburgse Vrouwenraad bij ons op bezoek. De dames waren geïnteresseerd in het leven van arbeidersvrouwen en vroegen het archief daar iets over te vertellen. Een hele leuke vraag!

We hadden een mooi programma samengesteld dat startte met een lezing van historica Astrid de Beer over vrouwen die zich onder moeilijke omstandigheden staande hielden.
Daarna een rondleiding door het archiefdepot met onderzoeker Stef Uijens, waarbij hij enkele geheimen losliet over hoe hij zelf onderzoek doet. Ook waren een toepasselijke muurkrant en persoonlijke en officiële archieven te zien. Er werd uitleg gegeven over hoe het voor iedereen mogelijk is zelf onderzoek te doen, zowel in onze studiezaal als op de website.

En als laatste onderdeel van de middag waren er enkele archieven, die specifiek over vrouwen gingen, uit het depot gehaald om te onderzoeken. Aan de hand van enkele gerichte opdrachten kregen de Vrouwenraadsleden inzicht in verschillende soorten archieven. Ze konden bladeren, vergelijken en overleggen. Het was leuk deze enthousiaste dames te ontvangen!

2 reacties

Reageren
 1. Marloes | Jan 06, 2017

  Wat een mooi compliment, daar worden wij van het archief heel blij van!

 2. Christan | Dec 22, 2016

  Fantastische ontvangst en heel erg genoten van de vertellingen en archiefstukken die betrekking hadden op de  belangstelling van onze groep. Geprikkeld om zelf in het archief te duiken.

  Dank medewerkers regionaal archief, Christan van de Wouw

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag