De fotodatabase (zoek een foto of geluid) is vernieuwd

4
14-11-2016
 • informatie
 • zoeken
 • website
 • foto's
 • foto
zoek-foto-geluidVanaf vandaag is het zoeken naar foto's veranderd. Het is geen heel grote verandering, maar voldoende om er even aandacht aan te besteden.
Als eerste: het zoeken is niet veranderd. Er is nog steeds een zoekveld waar je de woorden kunt intypen met een knop "zoeken" daarachter. 

Het zoekresultaat levert een ander beeld op: de foto's staan niet langer allemaal in een rijtje, maar krijgen afhankelijk van formaat en grootte meer of minder plaats. Daardoor ontstaat een wat speelser beeld. Overigens kun je met de onderstaande knoppen nog steeds zelf instellen wat je het prettigste vindt.
mediabank-scherminstellingen-nwDe achtereenvolgende afbeeldingen spreken voor zich. De derde optie geeft de schermindeling zoals die was en de laatste optie geeft een lijst met de beschrijvingen achter de foto.

mediabank-filtermenu-nw

De filters geven hun keuzemogelijkheden niet meer in een apart venster dat in beeld verschijnt, maar presenteert de opties direct onder het menu met filters. Als je klikt op een filter, schuift het beeld naar beneden en verschijnen de filteropties.
screendump-filters-mediabank
Het is nu mogelijk om eenvoudig binnen de filters te zoeken in het scherm waar je al bezig bent. Dat is natuurlijk alleen nuttig als er heel veel keuzes zijn.

Klik je op een filteroptie, dan verdwijnen de filteropties van dat filter en verschijnt een knop in het scherm met het gekozen filter. Door op het kruisje te klikken verdwijnt het filter. Het zoekresultaat wordt dan meteen aangepast. Je kunt nog steeds meerdere verschillende filters gebruiken.
screendump-filters-resultaat-met-knop

Het filter geeft alleen keuzes die ook daadwerkelijk binnen het resultaat passen.

screendump-filter-jaar

Het filter jaar is helemaal veranderd en biedt nu de mogelijkheid om met een schuifbalk een periode te bepalen. Je kunt ook de vakjes gebruiken om jaartallen in te typen. Je kunt niet één jaartal invullen, het moet altijd een periode zijn, dus minimaal twee verschillende jaartallen.

mediabank-interactiemenu-detail-nwBovenin staat de "i" waardoor het schermpje met de beschrijving tevoorschijn komt.

In deze vernieuwde fotodatabase is het weer mogelijk om een reactie te geven door op de tekstballon te klikken.

Dan volgen er een aantal social mediaknoppen (Facebook, Twitter en Pinterest)

Vervolgens de knop met het winkelwagentje als je de foute op een hoge resolutie wilt bestellen.

Daaronder de knop om een lage resolutie van de afbeelding te downloaden.

Tot slot het linksymbool waarmee je de link naar deze specifieke foto naar iemand kunt mailen.

Deze uitleg kun je altijd teruglezen door op de knop Uitleg te klikken aan de rechterkant van het scherm.

2 reacties

Reageren
 1. luud | Nov 18, 2016

  Hallo Hannie,

  Nee, dat kan niet. Als we de namen kennen van de personen die op de foto staan, dan hebben we ze in veel gevallen in de beschrijving staan. Dus dan kun je er rechtstreeks op zoeken. Maar in veel gevallen staan er geen namen en zul je toch echt moeten kijken of je iemand herkent.

  Op jaartal kun je ook zoeken. Je moet je wel realiseren dat we niet van alle foto's een datum of jaartal weten, dus het blijft ook proberen.

  Succes!

 2. Hannie | Nov 14, 2016
  is er nog een optie om gelijk info te zien als je op een foto staat ? of moet je perse de gehele foto openklikken,,zou zonden zijn omdat je nu meer werk hebt om iets te zoeken zoals jaartal of namen..

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag