Lezing Tilburg en textiel in de jaren ‘50

1
08-11-2016
  • bibliotheek
  • Stadsmuseum Tilburg
  • boek
  • textielindustrie
  • textielgeschiedenis
  • stadsontwikkeling
  • Tilburg
  • lezing
Lezing Tilburg textiel boekDe Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg op donderdag 17 november om 19.30 uur een lezing over Tilburg en textiel in de jaren ’50. Deze lezing wordt verzorgd door Ton Wagemakers, oud-directeur van het TextielMuseum. Wil je erbij zijn? Reserveer dan van te voren een plaats bij de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Daarbij is ook aandacht voor de textielindustrie. Maar hoe moeten we de lange jaren vijftig, zeg 1947 -1961 typeren? Gaat het in deze periode goed met de stad en de textiel of was de opening van een TextielMuseum in 1958 een teken aan de wand?  Is het ‘Cees de sloper’, die ons mooie Tilburg heeft vernield of gered? De lezing van Ton Wagemakers staat bol van vragen, vraagtekens, verklaringen en verhalen.

De lezing van Wagemakers is gebaseerd op het boek Tilburgse textiel in beeld.  Dit boek is een coproductie van Ronald Peeters, oud-hoofd van het Stadsmuseum Tilburg en Ton Wagemakers, oud-directeur van het TextielMuseum en verschijnt op 19 november a.s. In het boek is de kennis van Ronald Peeters over de beelden van Tilburg en van Ton Wagemakers over de Tilburgse textiel op een unieke wijze gebundeld. Na de lezing is er gelegenheid het boek (gesigneerd door de auteurs) aan te schaffen en kan de Tilburg Maquette worden bezocht waar mensen van Stadsmuseum Tilburg aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

De lezing vindt plaats op 17 november van 19.30 tot 21.00 uur in de Theaterzaal van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Vanaf 19.00 uur staat een kopje koffie/thee klaar. De lezing is gratis voor leden van de Bibliotheek. Niet-leden betalen 3 euro p.p. Reserveren kan telefonisch via 013-4648513, per mail via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag