Milieu alarm! Stankoverlast in de stad

2
18-10-2016
  • archief
  • verkiezing
  • Stuk van het Jaar
  • muurkranten
  • muurkrant
IFF2

Volgens Muurkrant 2 zitten we in Tilburg al vanaf 1967 in de stank van Geur- en smaakstoffenfabrikant IFF. Stankstoffenfabrikant, volgens de Muurkrant. Ruim 10 keer wordt geschreven over IFF en de verontwaardiging druipt van de teksten over het feit dat we in Tilburg in de stank van deze fabriek leven. Mensen klagen zelfs over hoofdpijn en last aan de luchtwegen. Door een hinderwetvergunning is de overlast van IFF jarenlang doorgegaan.

IFF3Uiteindelijk lijkt het beter te zijn geworden. IFF mocht niet meer stinken en deed technische aanpassingen aan filters in de fabriek. In een Muurkrant uit 1990 lezen we echter dat IFF probeert een ontheffing te krijgen voor 175 uur per jaar. Dat betekent grofweg dat ze een half uur per dag ‘mochten stinken’. De rest van de tijd zouden ze hun luchten binnenhouden. 

stinkGroot gelijk dat de SP daar in 2005 aandacht voor vroeg.Maar of het geholpen heeft...?Kijken we naar de huidige situatie, dan zweeft er anno 2016 nog steeds af en toe een geur van rotte bananen vermengd met rottende vaatdoeken over de stad. Ondanks de investering van miljoenen om de stank aan te pakken. 

Lees ook: Stop de chloortrein door Tilburg
Lees ook: Confectieateliers
Kom naar de lezing op 20 okrober
En stem op de Tilburgse Murrkrant!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag