Start workshops naar omgekomen studenten WOII

14
16-09-2016
  • onderzoek
  • Martinus Cobbenhagen
  • student
  • WOII
  • gedenkproject
  • Vrijheid doorgeven
  • Tilburg Cobbenhagen Center
De eerste workshop, 14 september 2016. foto: Stef UijensWoensdagmiddag 14 september was de start van de serie workshops over de Tilburgse studenten die omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zeventien enthousiaste deelnemers gingen die middag aan de slag om het levensverhaal van Adriaan Brekelmans (1915-1944) te achterhalen.

Door middel van online zoekstrategieën, onderzoek in archiefmateriaal, literatuur, jaarboeken, het gedenkboek In Memoriam Fratrum van het Tilburgsch Studenten Corps Sint Olof, en het Tilburgsch Studenten Weekblad Viking, werd geprobeerd een zo volledig mogelijke levensschets te geven van Adriaan Brekelmans.Workshop 14 september 2016. foto: Stef Uijens

Brekelmans is een van de minstens eenentwintig studenten van de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool (de voorloper van Tilburg University) die gedurende de jaren 1940 - 1945 omgekomen zijn door verzetsactiviteiten, bombardementen, in concentratiekampen of aan de gevolgen van dwangarbeid.

De workshops worden georganiseerd in samenwerking met het Tilburg Cobbenhagen Center. In het kader van het gedenkproject 'Vrijheid doorgeven' wordt onderzoek verricht naar de rol van prof. dr. Martinus Cobbenhagen en de Tilburgse studenten in oorlogstijd.

In het najaar volgen nog vijf workshops.


Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag