Zoeken naar audiobestanden (oa. radiouitzendingen)

23
14-06-2016
  • geluid
  • radiouitzendingen
  • audio
  • uitleg
  • informatie
De audiobestanden met uitzendingen van Radio Tilburg zijn uitvoerig beschreven en die beschrijvingen zijn volledig doorzoekbaar.
De geluidsbanden van de vergaderingen van de gemeenteraad zijn helemaal niet inhoudelijk beschreven. Lees over het vinden van de onderwperen van de vergaderingen in de blogpost over die geluidsbanden.

Wat misschien minder voor de hand ligt: je vindt de uitzendingen onder de knop Zoek een foto of geluid.

Je kunt direct zoeken, zoals je dat ook bij foto's doet door het intypen van een of meerdere woorden. In het zoekresultaat zie je de audiofragmenten door het icoon audio-icoon
Als je een overzicht van alle audiofragmenten wilt zien klik je op de knop uiterlijke vorm en kiest voor audio. Je ziet dan meteen hoeveel audiofragmenten er zijn.
audio-filters-geluid

Heb je deze keuze gemaakt dan zie je in je scherm een veld verschijnen met audio. Als dat filter (zo noemen we dat) actief is kun je opnieuw zoekwoorden invoeren en dan zoek je alleen in de beschikbare audiofragmenten.
Let op: het filter verdwijnt nadat je een zoekactie hebt uitgevoerd.
audio-filter-actief

Wil je dit filter niet langer gebruiken, klik dan op het kruisje. Het filter verdwijnt en even later heb je weer alle resultaten in het scherm staan. Je kunt ook de knop Zoek een foto opnieuw aanklikken. Het resultaat is dan hetzelfde: het filter is verdwenen.

Als je audiofragmenten in je zoekresultaat hebt staan kun je niet zien van wanneer de uitzending is, wat de onderwerpen zijn, wie de uitzending presenteerde etc. Het is handiger om in dit geval te kiezen voor de lijst weergave.
mediabank-scherminstellingen-nw
In dat geval kun je per fragment lezen waar het over gaat etc. Dat maakt het kiezen van het gezochte fragment een stuk makkelijker.
audio-zoekresultaat-lijst

Om het geluidsfragment te beluisteren klik je op het icoon. Dan opent het detailscherm met onderin het audiofragment dat je af kunt spelen.

audio-detail

In de balk waar je kunt zien hoever het geluidsfragment al bezig is kun je met de muis schuiven of klikken naar eerder of verder in het fragment.

Je kunt het audiofragment ook downloaden door op de download knop te klikken.
audio-detail-download

Om door het zoekresultaat te bladeren gebruik je de knoppen:
audio-detail-blader

Als je terug wilt naar de lijst met zoekresultaten gebruik je deze knop:

audio-detail-overzicht

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag