Dat gaat naar Den Bosch toe....

6
10-05-2016
  • vrijwilligers

luchtbogenTraditiegetrouw gaan de vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg in het voorjaar op uitstap.

De keuze voor dit jaar was op Den Bosch gevallen. In de ochtend werd een bezoek aan het BHIC gebracht. Tijdens een rondleiding werden we uitgebreid bijgepraat over de geschiedenis van het markante gebouw waar dit archief in gehuisvest is.
 Maar ook was er ruimschoots aandacht voor archieven die interessant zijn voor onderzoekers uit de hele provincie. De uitleg over de website bracht ook weer nieuwe mogelijkheden voor allerlei onderzoek naar voren. aankomst

Vooral “De auto van m’n opa, Brabantse auto’s en motoren 1906-1951” kreeg veel bijval.

Na een lunch in het centrum was er voor degene zonder hoogtevrees  de mogelijkheid om “Een wonderlijke klim” op de St Jan te doen. Wie liever met beide benen aan de grond bleef had de mogelijkheid op eigen houtje door het zonovergoten centrum te dwalen.

st janAls afsluiting was er nog een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center gepland. Naast kopieën van de schilderijen van Jeroen Bosch was er ook een tentoonstelling verzorgd door de Numismatische Kring Brabant “Jeroen en het geld van toen”. Twee leden van deze vereniging gaven nog extra uitleg over munten uit de tijd van Jeroen Bosch aan onze vrijwilligers.

muntenEen volle dag met aandacht voor zowel zaken als vermaken als blijk van waardering voor het werk wat onze vrijwilligers verrichten.
(Met dank aan John van Erve voor de foto's)

 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag