Oorkonde van Verdienste voor Arjan van Loon

10
28-04-2016
 • oorkonde
 • pensioen
 • medewerker
 • Geertruidenberg
 • onderscheiding
arjan onderscheidingOp donderdag 28 april 2016 reikt wethouder Bert van den Kieboom de gemeentelijke Oorkonde van Verdienste uit aan de heer A.J.A. (Arjan) van Loon uit Schijndel.
Hij ontvangt deze Oorkonde van Verdienste als blijk van waardering voor al zijn bijdragen aan de geschiedschrijving en de verspreiding van het cultureel erfgoed van Geertruidenberg.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 28 april 2016 om 15.00 uur in het gebouw van Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 te Tilburg. Op die dag neemt de heer Van Loon na 42 jaar afscheid van Regionaal Archief Tilburg.

Verdiensten
Onderscheiding Arjan van LoonDe heer Van Loon is 42 jaar werkzaam bij Regionaal Archief Tilburg waar hij diverse archieven en collecties uit deze gemeente toegankelijk maakte voor het publiek, zoals het archief van het Dorpsbestuur van Raamsdonk en het archief van de Schepenbank Geertruidenberg. Zijn archivarissenhart klopte altijd extra als het Geertruidenberg betrof. Daarnaast is hij als vertegenwoordiger van Regionaal Archief Tilburg sinds 2008 lid van de Straatnamencommissie Geertruidenberg.

onderscheiding Arjan van LoonIn 1973 stond Arjan mede aan de wieg van de “Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe”, en hij is hiervoor sindsdien actief. Vanaf 2015 is hij erelid. Hij heeft jaren onderzoek gedaan naar panden in Geertruidenberg. Sinds 1 januari 1978 is hij redactielid van het historisch tijdschrift De Dongebode, en hij heeft  diverse persoonlijke publicaties verzorgd.
Verder maakte hij in de periode 1980-1999 deel uit van de Werkgroep Cartografie van de Oudheidkundige Kring “Geertruydenberghe”, met het doel het opsporen, bestuderen, omschrijven en catalogiseren van oude prenten van Geertruidenberg. Resultaat: de uitgave “Beeldig Geertruidenberg. Een stad in de kaart gekeken”, in 1999 tot stand gekomen in samenwerking met Bas Zijlmans en Martin Robben. Het is nog steeds een bestseller.
Hij verzorgde verder voor leden van de Oudheidkundige Kring “Geertruydenberghe” driemaal een cursus paleografie (oud-schrift).

1 comment

Reageren
 1. Gerrit Kobes | May 04, 2016
  Ik heb vanaf 1980 tot en met  2012 met Arjan samengewerkt en lees nu tot mijn verbazing dat hij afscheid heeft genomen. Graag was ik hierbij aanwezig geweest, maar mocht helaas geen uitnodiging/bericht ontvangen.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag