Vrijdag 15 april studiezaal eerder dicht

2
30-03-2016
 • Ronald Peeters
 • sluiting
 • studiezaal
Ronald Peeters (5)_foto Jan van Oevelen_09-03-2016Op vrijdag 15 april 2016 is de studiezaal vanaf 13.00 uur gesloten, eerder dan je van ons gewend bent.
Die middag neemt Stichting Mommerskwartier afscheid van Ronald Peeters in de huidige functie van hoofd Stadsmuseum Tilburg. Hij gaat genieten van zijn pensioen.

Gedurende 41 jaar bekleedde hij diverse functies binnen de stichting. In 1975 begon Ronald als archivaris bij het Gemeentearchief, later Regionaal Historisch Centrum Tilburg. Van 2004 tot 2007 vervulde hij een dubbelfunctie van gemeentearchivaris én hoofd Stadsmuseum Tilburg. Vanaf 2007 richtte hij zich geheel op het Stadsmuseum, dat vaak van zich liet horen, veelal op een pop-up manier. Ook was Ronald zeer nauw betrokken bij de oprichting van de musea Peerke Donders Paviljoen en Vincents Tekenlokaal.
De afscheidsreceptie in de studiezaal is voor genodigden.

De foto is genomen door Jan van Oevelen.

2 reacties

Reageren
 1. Ronald | Apr 20, 2016
  Bedankt John voor dit mooie verhaal en de complimenten. Je was niet lastig, maar je wilde gewoon alles tot in detail weten. Het ga je goede. Groet, Ronald.
 2. John W van Wijk | Apr 05, 2016

  Misschien zonder dat Dhr R Peeters het toen het zelf ooit besefte heeft Hij oneindig veel bijgedragen aan motivatie voor ieder die met een historisch onderzoek bezig ging.<br><br>

  Een historisch onderzoek en kennis vond en vind ik een verrijking van mijn leven.<br><br>

  Voor begeleiding op iconografisch dan wel op topografisch gebied, was Dhr Peeters mij al vanaf de eind jaren 70, mij (toen als vrij lastige, altijd het onderste uit de kan wetend willende archief bezoeker), steeds bereidwillig van dienst bij mijn onderzoek naar de heren en het huis der Heerlijkheid Tilburg en Goirle, de welk nu onder meer heeft geresulteerd in de volledige inzichten met portretten, vele contacten in binnen en buitenland omtrent de genealogieën der adellijke families, het huis, en het dorpsbestuur, welk mij een ongekend belangrijke context op heeft geleverd bij al mijn verder genealogisch onderzoek en bewustwording van de historie van mijn geboorte/woonplaats, en nog steeds middels zijn talrijke niet meer weg te denken publicatie's en naslagwerken, die ik in spijt de pc, nog regelmatig raadpleeg, al is het maar om een bron te bevestigen.Ook zijn niet te vergeten de talrijke tentoonstellingen van Zijn hand, door de jaren heen, bewezen toch telkens weer verrassend uniek materiaal aan het licht te brengen op een altijd goede informatieve manier gepresenteerd.  Ik heb als vrijwilliger van de toenmalige Archeologische dienst gemeente Tilburg nog wel eens met plezier mogen helpen aan de opbouw van een productie, welke helemaal door Dhr Peeters zelf was voorbereid en tot de laatste afbeelding zelf werd uitgesneden.Ik proef door al die jaren van publicatie's niet eens een last voor de auteur/redacteur maar eerder een drang tot manifestatie die hem ongemerkt nu heeft kunnen doen terugzien op een voor iedereen zeer vruchtbare cariëre. Dhr R Peeters heeft ontzettend veel en goed werk verzet, waarbij legio aan bronnen werden ontsloten, eigenlijk tot het nut van ieder die er zich voor interesseert...... <br><br>

  Met respect  .....     Hartelijk bedankt Ronald ! <br><br>En nu welverdiend bourgondisch doen !

  <br><br>John W van Wijk,Tilburg

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag