Inloopspreekuur stamboomonderzoek

6
02-12-2015
  • genealogie
  • stamboomonderzoek
  • stamboom
  • uitleg
  • spreekuur
  • workshop
  • lezing
  • Nederlandse Genealogische Vereniging
  • NGV
studiezaal Regionaal Archief Tilburg (3) fotografie Marloes Coppes_kleinOp 9 december 2015 organiseert de Nederlandse Genealogische Vereniging (afdeling ’s-Hertogenbosch/Tilburg) het ‘genealogisch café’ in Regionaal Archief Tilburg. Deze bijeenkomst is een goede gelegenheid voor een ieder die zijn of haar familiegeschiedenis in kaart wil brengen of daar al mee bezig is.

Luud de Brouwer van het archief geeft tips voor het zoeken in de databases van het archief. Online zijn de gegevens te vinden van meer dan vier miljoen personen uit Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout en Tilburg. Maar naast gegevens van geboorte, doop, huwelijk en overlijden is er veel meer te ontdekken om een familiegeschiedenis in te kleuren. Tijdens de informatieve ochtend wordt aan de vele aspecten van het zoeken uitleg gegeven.

Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) zijn aanwezig om de bezoeker een stap verder te helpen. Bezoekers kunnen hun vragen stellen, aangeven waar ze ‘vastlopen’ in hun stamboomonderzoek en hulp krijgen bij het gebruik van de databases op de website van het archief. Voor vragen bij het gebruik van computerprogramma’s voor stamboomonderzoek is een helpdesk aanwezig. Het ‘genealogisch café’ is op woensdag 9 december open van 10.00 tot 12.00 uur. Om 11.00 uur start de presentatie over de databases van het archief. De deelname is gratis en toegankelijk voor iedereen.

De NGV is de grootste genealogische vereniging van Nederland met ruim 8.000 leden. De vereniging draait volledig op vrijwilligers. Eens per jaar organiseert de afdeling ’s-Hertogenbosch/Tilburg ergens in de regio het ‘genealogisch café’.

Locatie: Kazernehof 75, 5017 EV in Tilburg.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag