Zaterdag is het zover: de middeleeuwen-dag!

18
19-11-2015
  • Tilburg
  • Oisterwijk
  • evenement
  • charter
  • muziek
  • lezing
  • publieksdag
  • activiteit
  • middeleeuwen
middeleeuwerseten
Het programma is rond, de voorbereidingen bijna klaar en we hebben er zin in! Zaterdag 21 november van 13.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom in Regionaal Archief Tilburg voor onze middeleeuwen-dag.

Graag brengen we je alvast in de sfeer!!
Zelfs als je kort haar hebt, is het een genot om de haar-vlechtwerken uit de Middeleeuwen te bekijken. Op Pinterest vind je vele foto's van kunstig gevlochten kapsels. We hebben Maaike Damhuis gestrikt om die dag dergelijke kapsels te vlechten bij de bezoekers met lang haar.

We vertelden het al: kinderen dronken bier in de middeleeuwen. Het was een heel licht soort bier. Door het maakproces werden de bacteriën in het vervuilde water gedood. Het tv-programma Klokhuis besteedde daar aandacht aan.

Volksmuziek uit de Brabantse en Vlaamse Kempen is een van de specialiteiten die de Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk op hun repertoire hebben. De muziekskes en liedekens worden afgewisseld met verhalen uit deze streken.  De speellieden begeleiden zichzelf op een groot aantal muziekinstrumenten zoals de doedelzak, draailier, hobo, klarinet, gitaar, cello, viool, cornet en draaiorgel.  Zij zijn gekleed in de klederdracht zoals U die kunt bewonderen op de middeleeuwse schilderijen van Pieter Breugel de oude.

We zijn heel blij met de aanwezigheid van historisch kookatelier eet!verleden. Ze nemen zoete en hartige hapjes mee met ingrediënten die 'in' waren in de middeleeuwen. Een echt feest is het dat Mark Vermeer en Stef Uijens ondertussen allebei zeer succesvol zijn afgestudeerd (Stef kreeg deze week ook zijn diploma, Mark had die al) na onderzoek in onze archiefcollecties. Beiden geven ze een lezing. Ook niet te missen is de speciale gast die je welkom heet bij de ingang! Wie dat is, verklappen we nog niet. Dat moet je zelf komen bekijken.

Meer informatie over de dag vind je hier of download het gehele programma. Hopelijk tot zien op zaterdag de 21e!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag