Het archief op Instagram

3
29-10-2015
  • beeldbank
  • communicatie
  • foto's
  • foto
  • instagram
  • social media
InstagramRuim een jaar geleden startten we vanuit Regionaal Archief Tilburg met een nieuw communicatiemiddel in op social media: Instagram. Dit is een app waar je, als je een account hebt, foto’s en heel korte filmpjes op kunt plaatsen. We begonnen in 2014 met wat foto’s van de verbouwing van ons gebouw, maar al snel daarna gingen we over op foto’s waarop mensen zijn afgebeeld. Jaël en Jojanneke zijn de twee medewerkers achter Instagram. Wekelijks gaan zij op zoek naar bijzondere, grappige of belangrijke foto’s uit de uitgebreide fotocollectie.

Als archief doen we hieraan mee, omdat we het belangrijk vinden via verschillende kanalen mensen kennis te laten maken met onze fotocollectie. We zien het als iets luchtigs en laagdrempeligs, dat als bijkomend voordeel kan hebben dat het onze naamsbekendheid vergroot. Soms sluiten we aan bij iets wat op dat moment leeft. Begin december vind je bijvoorbeeld foto's met Sinterklaas, en in januari kom je een week lang foto's met dikke winterjassen tegen of kinderen op een slee!

Er zijn meerdere erfgoedinstellingen actief op Instagram. Dit zijn archieven (in de VS zitten een aantal zéér populaire), musea, bibliotheken, onderzoeksinstituten, maar er zijn ook particulieren die dol zijn op historisch beeldmateriaal en dat plaatsen. Deze proberen we te interesseren voor onze foto’s en zo elkaar te verrassen en inspireren. Instagram is bij uitstek een medium om te verrassen en inspireren!

Je vindt ons op instagram.com/regionaalarchieftilburg. De app is ontwikkeld voor mobiel gebruik, maar via een laptop is ons kanaal uitstekend te bekijken. Wil je geen van onze foto’s missen, meld je dan aan als volger. Zo krijg je wekelijks een paar mooie foto’s uit onze collectie te zien (erop reageren kan ook!).

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag