Speur mee in ons fotoarchief

5
29-07-2015
  • archiefonderzoek
  • fotodatabase
  • foto
  • motor
  • kenteken
  • deautovanmijnopa
  • BHIC
  • auto
auto fotoTussen 1906 en 1951 droegen alle motorvoertuigen met een Brabantse eigenaar een kenteken dat begon met N- (gevolgd door een getal). Uiteindelijk zijn dat er bijna 100.000 geweest.
Op de website van het BHIC kun je ook opzoeken wie er in jouw woonplaats of binnen je familie al vroeg in de twintigste eeuw een auto of motor in bezit had.
Een kenteken is op zichzelf slechts een administratief nummer. Maar áchter dat nummer zit (mogelijk) een wereld aan verhalen.

Nog niet alle foto’s uit onze fotocollectie waarop een voertuig met N-kenteken staat zijn al gekoppeld aan de kentekendatabase van het BHIC. Ga op zoek en vind een  foto met  een auto  of motorfiets waarop een kenteken zichtbaar is, zoek dan via de website van BHIC het kenteken op.
Er is natuurlijk een kans dat de auto of motor al bekend is maar geef de moed niet te snel op want er zitten heel veel foto’s met auto of motor in de fotocollectie. Bedenk dat het woord auto of motor niet in de fotobeschrijving voor hoeft te komen. Soms kan een straatbeeld of familiefoto ook resultaat geven. Heb je toevallig meer informatie over een van de eigenaren of weet je iets anders dat in dit verband interessant is, deel dat dan ook en stuur deze informatie en het nummer van de foto in via dit formulier naar het BHIC. Maar alleen een foto is natuurlijk ook al een leuke vondst en aanvulling.
Mochten er in je familiealbum ook foto’s zitten waarop een kenteken met een N- voorkomt dan kun je die ook digitaal insturen naar het BHIC.

Een korte zoektocht in onze fotocollectie leverde mij het bovenstaande resultaat op. Benieuwd wat jij nog kunt vinden!
(foto 057174 Regionaal Archief Tilburg)

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag