Rowwen Hèze in Tilburg en Venlo

1
17-06-2015

1462_001_102
 
Momenteel is in het Limburgs Museum in Venlo een tentoonstelling over de geschiedenis en betekenis van deze populaire Limburgse band te bezichtigen. Dat de bekendheid van de band buiten Limburg min of meer begonnen is in Tilburg kon natuurlijk niet missen! Niet voor niks gold destijds: "zonder Noorderligt is het Zuiden donker". Wij hadden immers de mooiste en beste poptempel van het zuiden. Al op 6 april 1990 trad Rowwen Hèze op in het Noorderligt. De band zat toen in het voorprogramma van Flaco Jimenez. Twee jaar later mocht de band terugkomen om het "Economenfeest"op te vrolijken. Vanaf 1993 was het een jaarlijks terugkomend feest: groot genoeg voor de hoofdact.
Looi Naaijkens en later Jaap Lunenburg vervaardigden jarenlang de vaak prachtige posters voor Noorderligt. Door bemiddeling van enkele fanatieke Noorderligt-fans zijn de affiches in 2012 overdragen  aan Regionaal Archief Tilburg. Net als deze, die nu te bewonderen is in Venlo.
Naar het Limburgs Museum dus.... of op onze beeldbank kijken: daar staan er nog veel meer, affiches van het Noorderligt.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag