Is je familienaam Van Erve, Van Erven of zelfs Van Erven Dorens?

7
29-04-2015
  • stamboomonderzoek
  • genealogie
  • van Erven Dorens
  • van erve
  • van Erven
Boek over familie Van Nerven.

Is je familienaam Van Erve, Van Erven of zelfs Van Erven Dorens: je bent allemaal familie van elkaar ! Dat zegt John van Erve uit Nieuwegein. Hij heeft tientallen jaren gespeurd naar de geschiedenis van deze familie. Deze geschiedenis gaat terug tot het eind van de 15e eeuw. Hij is er in geslaagd om van 15 generaties de complete genealogie samen te stellen. In verband met privacywetgeving is verder onderzoek naar latere generaties beperkt mogelijk.
Gedurende de eerste eeuwen werd deze familie nog Van Nerven genoemd, maar in de loop der tijd veranderde de naam in Van Erven en later nog in Van Erve. De naam Van Erven Dorens kwam tot stand door een naamsverandering. Het staat allemaal in het boek beschreven.
Al in de 15e eeuw vestigde de eerste Van Nerven zich op Abcoven in Goirle. Nakomelingen van hem woonden er nog  tot en met de 20e eeuw. Ondertussen zijn er ook nakomelingen van hem elders in Goirle, in Tilburg en elders in Nederland gaan wonen. Ook vertrokken er familieleden naar België, Frankrijk en Brazilië.
Om de kostprijs van het boek laag te houden en ook om het milieu te sparen wordt het boek in PDF-formaat geleverd. Op die manier kan ieder zelf bepalen of zij het boek willen printen of eventueel in boekvorm laten inbinden. De prijs van het boek bedraagt 22,50 euro. Degenen die dit boek willen bestellen kunnen dat doen door een mailtje te sturen naar: geneanerven@gmail.com
Binnenkort is het boek ook in te zien op de studiezaal.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag