Drie nieuwe stambomen: Mommers, Schraven en Van Overbeek

3
17-03-2015
  • Tilburg
  • stamboom
  • Mommers
  • Gianotten
  • foto
  • aanwinst
Van Overbeek
Zoektochten naar je voorouders leveren vaak prachtige producten op, zeker als je de moeite neemt de resultaten op schrift te stellen.  Harry van Overbeek uit Utrecht nam de moeite om dat te doen. Harry zelf is een nazaat van Henricus W.C. (Harrie) van Overbeek (1905-1988), oprichter van de verzekering maatschappij Johan de Witt. Deze firma in Tilburg had zich vooral gespecialiseerd in begrafenisverzekeringen. Harry van Overbeek stelde niet alleen de stamboom Van Overbeek samen, maar besloot zich ook te gaan verdiepen in de geschiedenis van de firma De Witt. De stamreeks is rijk geïllustreerd met foto's en krantenknipsels. De oudst bekende stamvader Segerus van Overbeek werd te Gemonde in mei 1611 gedoopt. Via Boxtel kwam de familie terecht in Tilburg. Smid Johannes van Overbeek (1798-1883) vestigde zich rond 1840 in Tilburg. Een bekende Tilburgse verwant met het geslacht Van Overbeek was de aangetrouwde tante Anneke van Overbeek-Gianotten van de kantoorboekhandel Gianotten.
meneertje
Mommers
Het lijkt bijna dat Mommers een synoniem is van Tilburg en ... textiel. De naam Mommers kwam in Tilburg in 1928 71 keer voor. De stamreeks Mommers van Harry van Overbeek start met Hendricus Mommers (1821-1887). Het is ook deze Hendricus Mommers die de wollenstoffenfabriek H. Mommers en zonen oprichtte in 1871. Fabriek H. Mommers en Zonen was gevestigd in de Goirkestraat 164A en aan het Smidspad 48. Van 1932 tot en met 1955 was N.V. Wollenstoffenfabriek Mommers en Hunfeld gevestigd aan het Smidspad 48.mommersbriefhoofd
Ook deze stamreeks is rijk geïllustreerd met foto's en krantenknipsels.
Schraven

Stamvader Henricus van Overbeek (1905-1988) huwde met Huberdina (Ine) Schraven (1906-1983), de oma van de samensteller van de stambomen. Zij was familie van de bekende graan- en meelhandel H. Schraven-Eijsbouts uit Tilburg. De oudste bekende leden van deze familie uit begin 17e eeuw leefden in de plaats Uedem (Duitsland). Deze stamboom bevat minder foto's, maar dat wordt rijkelijk gecompenseerd door de vele foto's van de firma Schraven-Eijsbouts in de beeldbank van het Archief.
                              kindjes
De stambomen zijn niet gedrukt en zijn opgenomen in de collectie genealogische dossiers (564). Overige documentatie is de collecties 399 en 1115 en de beeldbank.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag