Nieuw op de website: zoeken naar voorouders

3
11-03-2015
 • zoeken
 • website 2015
 • website
 • vernieuwing
 • uitleg
 • stamboomonderzoek
 • feedback
 • dienstverlening
Dit is natuurlijk niet echt een nieuw onderdeel. Zoeken naar voorouders wordt door de meeste bezoekers van onze huidige website gebruikt. Soms heel intensief.

In de vernieuwde website krijgt dit onderdeel een heel andere presentatie. Na een zoekopdracht komt er nog steeds een lijst met zoekresultaten op je scherm terug uit de database. Per kolom kun je  sorteren zoals in de huidige website mogelijk is.

Als je op een naam klikt opent zich in de lijst een groter scherm met detailgegevens. De presentatie van de gegevens is niet langer in de vorm van een lijst met een opsomming, maar is meer "verhalend". De bronvermelding staat rechts in het scherm met een link naar de scan van de akte als die aanwezig is. De namen van de ouders, en van de persoon waar je op geklikt hebt, zijn links. Door op die namen te klikken start er een nieuwe zoekactie naar die exacte naam in de database.

Een paar andere in het oog springende veranderingen zijn de filters die nu bovenaan de pagina staan. Daar kun je filteren op gemeente of plaats, op soorten bronnen en op periode. Dat laatste kan nu met een schuifbalk waarbij het zoekresultaat zich meteen aanpast.

Het zal wennen worden. Dat realiseren wij ons heel goed. Het is daarom belangrijk dat jullie als gebruikers feedback geven. Vertel ons wat je er van vindt! Wat is duidelijk en wat niet, wat werkt goed en wat niet? Gebruik de feedback knop op de nieuwe website en help ons, en je medegebruikers van de website, om die beter te maken.

2 reacties

Reageren
 1. Regionaal Archief Tilburg | Apr 29, 2015

  Beste Nellie,

  Dank je wel voor jouw opmerking. Het is mogelijk om van de akte een gedeelte op te slaan.Dit doet u met behulp van het vierkant-icoontje onderaan de akte. Wanneer u een gedeelte heb gekozen kan u dit opslaan en/of uitprinten. 

  Als u de zoekgegevens zoals ze gepresenteerd worden op de website wil op slaan zou u eventueel met printscreen kunnen werken. 

  We zullen uw opmerking meenemen in de evaluatie.

  Groetjes Jaël namens Regionaal Archief Tilburg

 2. Nellie | Apr 26, 2015

  L.S.

  De website vind ik mooi.

  Maar zou u in het zoekgedeeltje, wat je van de persoon wilt hebben, een printgedeelte van kunnen maken. Dit is ook bij het stadarcheif Breda.Dan print je alleen uit wat je nodig hebt. 

  Met vriendelijke groet.

  Nellie Schoenmakers-Krols

  cjkrols@hotmail.com

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag