Bezoek uit Geertruidenberg

47
29-01-2015
  • kennismaking
  • bezoek
  • Geertruidenberg
  • burgemeester

In ons mooie, pas vernieuwde gebouw is het heerlijk mensen ontvangen. Zo bleek gisteren weer toen burgemeester Willemijn van Hees van Geertruidenberg en twee collega's van haar, Marcel van Ree en William Verhagen, een bezoek brachten aan ons gebouw. Het was een kennismakingsbezoek om te zien wat we doen en om een beeld te geven van de diversiteit in de collectie Geertruidenberg en Raamsdonk.

Gert-Jan De Graaf, hoofd archief, lichtte het één en ander toe over een nieuwe webapplicatie waaraan we werken. Deze digitale tool maakt het in de toekomst mogelijk voor een gemeente om bouwdossiers online te presenteren. Ook kregen de burgemeester en ambtenaren een sneak preview in de nieuwe website, die nog niet online te bekijken is.

Via de databank voor stamboomonderzoek werd gezocht in de voorouders van William Verhagen. Dat leverde vele treffers op. In de akten die bij die personen getoond werden, kwam de handtekening van ambtenaar A.H.M.J. Brejaart op, die op 23 augustus 1944 tijdens de uitoefening van zijn ambt werd neergeschoten. Geertruidenberg heeft een straat naar hem vernoemd en heeft een monument opgericht ter nagedachtenis aan deze man. Bijzonder om zijn handtekening dan nu in vele akten voorbij te zien komen.In het archiefdepot gaven gemeentearchivaris Yvonne Welings en beheermedewerker Arjan van Loon uitleg bij een aantal documenten uit de collectie van Geertruidenberg en Raamsdonk. Arjan gaf een proeve van bekwaamheid door een tekst geschreven met oud handschrift op te lezen alsof het met een duidelijke drukletter geprint was. Dat doen niet veel mensen hem na!Na de handtekeningen op de muur in de hal aangevuld te hebben, ach ja, waarom ook niet, maakten we nog een archiveselfie met zijn allen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag