100 edities MagazineDeT naar Regionaal Archief Tilburg

1
01-12-2014
  • Tilburg
  • overdracht
  • MagazineDeT
  • Noordanus
  • burgemeester
  • bibliotheek
  • aanwinst
Noordanus De T1Op maandag 1 december droeg burgemeester Noordanus de eerste 100 edities van MagazineDeT over aan Regionaal Archief Tilburg. Daarmee blijft het enige echte Cultuur- en Uitgaansmagazine van Tilburg langdurig bewaard voor toekomstige generaties.

MagazineDeT is sinds 2007 hét gratis Cultuur en Uitgaansmagazine van de regio Tilburg en verschijnt maandelijks in een oplage van 10.000 exemplaren op 600 locaties. De T biedt elke maand een breed scala aan leuke verhalen, features, specials, columns en interviews, waaronder het zeer gewaardeerde onderdeel CultureShock. Na 8 jaar zijn 100 nummers gemaakt. Burgemeester Noordanus nam ze graag in ontvangst en is nu al benieuwd naar de komende 100 nummers. Daarin gaan we vast veel lezen over het vernieuwde 013, de nieuwe horeca in de Spoorzone, het spektakel The Passion wat naar Tilburg is gehaald (we hoorden hem zelfs zeggen dat Tilburg de vaste locatie wordt voor The Passion, jaja!).

Noordanus De T2 - kopieBurgermeester Noordanus van Tilburg droeg de eerste 100 edities van MagazineDeT over aan Regionaal Archief Tilburg. Hoofd archief, Gert-Jan de Graaf nam ze in ontvangst. Gemeente-archivaris Yvonne Welings gaf daarna nog een korte rondleiding door het depot, waarbij één van de oudste vermeldingen van Tilburg (op een landkaart) bekeken werd.

Noordanus De T3De komende tijd zijn de digitale edities van De T op de computers in de studiezaal te bekijken en zijn de 100 fysieke magazines door te bladeren.Wil je een 100e exemplaar bemachtigen? Ze liggen vanaf 1 december op de bekende plekken. In de studiezaal zijn ze ook te krijgen, zolang de voorraad strekt!

Meer foto's van de bijeenkomst vind je op Facebook.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag