Wat gaat er verdwijnen op de nieuwe website? (deel 3)

0
30-10-2014
  • website2014
  • website
  • uitleg
  • kranten
  • informatie
  • digitale dienstverlening
vrouw-met-tablet
Er zijn veel manieren om met ons archief in contact te komen. Dat kan nu al en dat kan straks met de vernieuwde site nog steeds. Je kunt ons mailen, bellen, met ons chatten in de avonduren, ons bezoeken op dinsdag of vrijdag, met een groep op bezoek op woensdag of donderdag, per akte een correctie sturen, reageren op foto’s uit de databank én je kunt op de huidige site het opmerkingenformulier invullen.

Die laatste mogelijkheid komt op de nieuwe website niet terug. We denken dat de vele andere mogelijkheden voldoende zijn om vragen aan ons te stellen.
Wat ook gaat verdwijnen zijn pagina’s die bijna nooit worden opgevraagd. Dat kunnen we zien in de statistieken. De oude Lanciers(de bibliotheek heeft alle exemplaren), de geschiedenis van ons gebouw (is deels al terug te vinden in de TilburgWiki), Veelgestelde vragen (een zeer onpopulaire pagina), links naar gemeenten en archieven (vrijwel allemaal terug te vinden op onze Startpagina) en de Krantenindex.
De laatste kan verbazing oproepen. Maar feitelijk zitten veel kranten in de databank van de Koninklijke Bibliotheek, die alle belangrijke kranten heeft gescand. Deze databank is ook bekend als Delpher.

Via archiefnummer 398 is de inventaris te bekijken van de papieren kranten in onze collectie. Dat blijft bestaan, maar via de Koninklijke Bibliotheek zoekt het veel prettiger!
 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag