Foto Roze Maandag is 10e geworden

0
30-10-2014
  • verkiezing
  • Stuk van het Jaar
  • Roze Maandag
Woensdag 29 oktober 2014 werd de uitslag bekend van de verkiezing Stuk van het Jaar. Wij eindigden als 10e, het hoogst genoteerde Brabantse archief!

We deden mee met een foto van Anne-Marie van der Gouw uit 2011. Ze fotografeerde een dragqueen tijdens Roze Maandag. De foto spatte qua kleur van het scherm tussen de andere stukken uit de verkiezing. Er was veel aandacht voor de foto, Omroep Brabant maakte een tv item en koppelde er een zoektocht aan vast naar de persoon op de foto. We weten nog steeds niet wie hij/zij is, die gouden tip hopen we nog te krijgen!In de week voor de sluiting van de stembus werden nog flyers rondgebracht in de wijk rondom het archief. Wie weet heeft dat nog stemmen opgeleverd, waardoor we na de tussenstand in de derde week van de verkiezing stegen van de twaalfde naar de tiende plaats (in totaal 236 stemmen).

Winnaar werd Tresoar met een liefdesbrief van een Friese soldaat. Gemeentearchief Kampen eindigde met een prent van een overstroming op de tweede plaats, Gemeentearchief met een getuigenis tegen sodomie op de derde plaats. Gefeliciteerd aan deze winnaars!

Dank aan de personen die op ons gestemd hebben, aan personen en instellingen die ons Stuk gepromoot hebben en aan mensen die ons Stuk gedeeld hebben via Facebook en Twitter.
En heb je een geweldig idee voor een inzending voor de verkiezing van volgend jaar: laat het ons weten!
Alle stukken blijven voorlopig te zien via www.stukvanhetjaar.nl.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag