Bezoek ons vernieuwde gebouw tijdens Open Monumentendag

0
12-09-2014
  • Open Monumentendag
  • historische kaarten
  • activiteiten
Tijdens Open Monumentendag presenteren Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg hun opgeknapte gebouw aan Kazernehof 75 in Tilburg. Tien weken lang is samen met architecte Femke Gerris van VORM EN ZO hard gewerkt aan het nieuwe interieur. Vlak voor Open Monumentendag gaat het historische pand weer open. Met een fotowand wordt een historisch beeld gegeven van klassenfoto’s door de tijd heen.

Op 14 september wordt aandacht besteed aan het thema van Open Monumentendag: Op reis. Tilburg lag op een oude route van Antwerpen naar Keulen. Dit wordt in beeld gebracht in historische kaarten, uitgelegd door Rob van Putten. Een vervoermiddel uit vervlogen tijden, de hondenkar, is voor één dag weer te zien op het plein voor het archief. Er wordt uitleg bij gegeven door Bert Willemen, onderzoeker van de historie van hondenkarren. En wie van oude auto's houdt, die kan zijn hart ophalen aan een paar bijzondere exemplaren.

Reis je af naar Regionaal Archief Tilburg, laat dan wat achter op de muur in de hal. Iedere bezoeker die het gebouw bezoekt wordt uitgenodigd zijn of haar naam op de muur te schrijven. Veel mensen gaan in het archief op zoek naar namen en data van personen. Nu laat je als bezoeker je eigen naam achter en laat je zien dat je in het archief was.

Regionaal Archief Tilburg is op 14 september open van 10.00 tot 17.00 uur.

De demonstratie met de hondenkar wordt gegeven om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. De mondelinge uitleg volgt steeds na de demonstratie.

De presentatie met kaarten en de oude auto’s zijn doorlopend te bekijken.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag