Nieuw boek over Henri Rutten van de Pater Ruttenstraat

2
01-09-2014
  • missionarissen
  • Henri Rutten
  • boek
Familie Rutten  met Henri staand in het midden
In de jaren 30 is in de nieuwe wijk achter ’t Goirke een straat genoemd naar een Tilburgse missionaris die in 1904 op Papoea Nieuw Guinea is vermoord, pater Henri Rutten. Negen andere paters, broeders en missiezusters vonden op dezelfde wijze de dood en zij zijn nu bekend als de ‘Tien Martelaren van Bainingen'.

Henri Rutten (1873-1904) werd slechts 31 jaar oud, maar heeft een interessant leven gehad. Zijn kinderjaren bracht hij door in het toen kleine stadje Tilburg. Hij volgde vele scholen en studies in Tilburg, Frankrijk en België en hij sprak verschillende talen vanwege zijn werk als missionaris in de Stille Zuidzee. Tot nu zijn de verhalen en foto’s van zijn leven vooral in familiekring bewaard.

Na 110 jaar heeft de achternicht Mieke-Nelie van der Heijden al deze herinneringen aan Henri Rutten gebundeld in een mooi uitgevoerd boekje met foto’s uit de periode 1900 tot 2004. Het boekje telt 40 pagina’s en kost 8 euro.
Het is te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten-Mutsaers in Tilburg, Blz Boekhandel Buitelaar in Goirle en het Erfgoed Depot in Riel.

Tot 1 oktober 2014 is in het Erfgoed Depot, een kleine expositie te zien van tastbare herinneringen van de familie Rutten aan hun ‘Vermoorde Heeroom’. Het adres is Dorpsstraat 56 in Riel.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag