Stand van zaken verbouwing: deel 8, de hal

0
20-08-2014
  • verbouwing
  • studiezaal
  • Kazernehof
  • kantine
  • Kaart Verhees
  • Herinrichting
  • hal
Met nog een week te gaan begint het gebouw steeds meer een paleisje te vormen. In de hal en kantine is de verlichting aangebracht en je weet niet wat je ziet. Doordat de binnenkant van het dak helemaal wit is geschilderd en op alle balken spotjes en lampen zijn geplaatst voltrekt zich een prachtig schouwspel. Daarnaast hangen in het midden van de hal drie enorme lampen die het allemaal bij elkaar brengt. Vervolgens zijn de plafondplaten voorzien van spotjes, zodat de weg naar de Studiezaal, toiletten en kantoren goed verlicht is.

Helaas moeten we concluderen dat de route naar de Vrijwilligerskamer donker is. Er zitten zelfs geen plafondplaten in. Onderzoek van de gemeente heeft namelijk uitgewezen dat de ruimtes van zowel de Vrijwilligers als van de daarboven gelegen Educatieruimte voorlopig verboden gebied zijn. Dat betekent dat ze niet in gebruik kunnen worden genomen in de week van de officiële opening van 11 september. Maar Regionaal Archief Tilburg vindt altijd wel een oplossing om degenen die in die ruimte werkzaam zijn elders onder te brengen. Want zoals we tijdens de gehele verbouwing hebben gezien, werken we gewoon door!

Dat geldt eveneens voor de bouwbedrijven. Maar soms werken ze zo hard dat zelfs één van hun medewerkers met een hersenschudding naar het ziekenhuis is gegaan. Dat overkwam iemand die met zijn hoofd tegen de stalen trap aanliep. Overigens was hij niet de enige, want een paar dagen eerder overkwam het een elektricien. Aangezien op die plek ook de garderobe komt wordt in de standaarduitrusting van de bezoekers, na de regenjas en laarzen, nu ook een helm in opgenomen….. Overigens worden er ter hoogte van de trap maatregelen getroffen om dit in de toekomst te voorkomen. Want veiligheid gaat boven alles. 

Wat er de komende week nog moet gebeuren is het aanbrengen van de marmoleumvloer in de hal en het plaatsen van de balies in zowel de Studiezaal als bij binnenkomst van het gebouw. Inmiddels zijn de vlonders voor de balies al aangebracht. Bovenop de ingang is een begin gemaakt met het aanbrengen van een soort helling. Hierop komt een kopie van de Kaart van Hendrik Verhees van de Heerlijkheid Tilburg en Goirle uit 1790 te liggen, zodat deze vanuit de kantine goed is te zien. In combinatie met de verlichting krijg je dan een schitterend uitzicht over de hal. Daarnaast worden overal de puntjes op de i gezet en vindt uiteindelijk de oplevering plaats. Tenslotte zullen alle ruimten grondig worden schoongemaakt en nemen de medewerkers eindelijk hun definitieve werkplek in. We zijn er klaar voor. Nog één week.

Wil je de vorderingen van de verbouwing bijhouden, volg ons dan op Twitter, Instagram of Facebook. Daar plaatsen we regelmatig een update met foto’s.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag