Het Tilburgse Stuk van het Jaar

0
30-07-2014
  • verkiezing
  • Tilburgse kermis
  • stukvanhetjaar
  • Stuk van het Jaar
  • kermisplaatjes
  • kermis
In oktober 2014 barst de strijd los voor de verkiezing van het Stuk van het Jaar. 50 archieven in Nederland gaan met elkaar wedijveren in de zoektocht naar het mooiste archiefstuk. Regionaal Archief Tilburg komt met een opmerkelijk stuk: een kleurrijke foto van een travestiet op Roze Maandag. Tijdens de maandag van de Tilburgse Kermis, op 21 juli 2014, werven medewerkers van het archief op ludieke wijze alvast vele stemmers.

 
Fotografie: Anne-Marie van der Gouw
De bewuste foto is in 2011 gemaakt door Anne-Marie van der Gouw en werd in datzelfde jaar al in de collectie opgenomen. Zo nieuw en dan al bewaard als archiefstuk? Ja zeker! Regionaal Archief Tilburg ziet de noodzaak om hedendaagse digitale foto’s in de collectie op te nemen. Fotograferen doet iedereen al enkele jaren uitsluitend digitaal. Het is onzeker of deze digitale foto’s er over 50 jaar nog zijn en of ze dan nog leesbaar zijn. Het archief bewaart voor de toekomst zodat tijdsbeelden bewaard blijven. De Tilburgse Kermis en Roze Maandag zijn herkenbare tijdsbeelden van nu, reden voor een plek in de archiefcollectie. En nu dus als inzending in de landelijke archievenverkiezing Stuk van het Jaar!

Vanaf 1 oktober kan op alle deelnemende archiefstukken gestemd worden. Regionaal Archief Tilburg is ervan overtuigd met deze flamboyante keuze hoge ogen te gooien! Meer weten? Kijk vast op www.stukvanhetjaar.nl of ga naar Stuk van het Jaar op Facebook.

Meer foto's van Anne-Marie zien? Ga dan naar maancafe.nl.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag