Afsluitende bijeenkomst van de Charterbank Oisterwijk

0
28-07-2014
  • charterbank
  • Regionaal Archief Tilburg
  • nieuws
  • nieuw
  • Oisterwijk 800
  • vrijwilligers

Vrijwilligers van de Charterbank Oisterwijk
Ter gelegenheid van het jubileumjaar Oisterwijk 800 hebben 21 enthousiaste vrijwilligers zich het hele jaar 2012 ingezet om de oudste geschreven bronnen van de gemeente Oisterwijk toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het gaat om de charters van de drie kernen Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.
Op zaterdag 16 februari werd dit project feestelijk afgesloten met een bijeenkomst in het oude Raadhuis te Oisterwijk waarbij de vrijwilligers extra in het zonnetje werden gezet door de burgemeester van Oisterwijk.

Om 14.00 begon de bijeenkomst met een welkomstwoord van burgemeester Hans Janssen. Daarna werden de resultaten van het project gepresenteerd door de projectleider. Vervolgens hield prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld een boeiende lezing over het gebruik van charters in de Middeleeuwen. De vrijwilligers werden door de burgemeester nog bedankt met een 'Oisterwijk800-pakketje', bestaande uit  een fles speciaal gebrouwen bier met bijpassend glas. Na het officiele gedeelte was er nog een borrel. De bijeenkomst werd afgesloten met een stadswandeling door het historische centrum van Oisterwijk.

De charters van Oisterwijk staan gescand en voorzien van beschrijving en transcriptie in de Charterbank.
Foto's van de bijeenkomst zijn hier te zien.
 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag