Stand van zaken verbouwing: deel 4, hitte en overlast

0
23-07-2014
  • verbouwing
  • overlast
  • medewerkers
  • Kazernehof
  • Herinrichting
De week van 14 juli was tot nu toe de zwaarste voor wat betreft de overlast sinds de start van de verbouwing. Het was zelfs zo erg dat sommige medewerkers werden verzocht om hun werkplekken te verlaten en ergens anders te gaan werken. Oorzaak was het verven van de binnenkant van de daken in zowel de Educatieruimte, maar vooral in de hal. Dat deden ze niet met een roller en kwast, maar met een machine die de verf tegen het plafonddak spoot. Alles was afgedekt, maar desondanks vlogen de verfspetters om je oren. Medewerkers die toevallig in de buurt liepen gingen gemazeld met witte stippen naar huis. De stankoverlast was nog het ergste en was zo intens dat het door de muren heen ging. Overigens mag het resultaat er wezen, want je hebt nu een sneeuwbril nodig voor al het wit wat er op is gespoten.

Daarnaast werden de toiletten van de bezoekers gesloopt en deze zaten precies naast een kamer met een zestal werkplekken. Met sloophamer en drilboor gingen ze te keer. Ooit wel eens een aardbeving meegemaakt? Wij nu wel, en alles trilde door de kamer heen. Een geluk dat we gebruik maken van papieren bekertjes en dat alle schilderijen van de muren eraf waren….. Ook de medewerkers stuiterden de kamer uit en vluchtten naar andere werkplekken of gingen thuiswerken.

Tussendoor werden alle rode zuilen in de Studiezaal zwart geschilderd en werden alle 4.000 steenstrips op de muurwand geplaatst en gevoegd. Als dan ’s morgensvroeg de zon op deze muur scheen gaf dat een schitterend effect. Je waant je echt in een industrieel monument. Vervolgens werden de vloeren van zeven kantoorruimten en de lange gang geëgaliseerd. Enkele ruimten zijn zelfs al voorzien van marmoleum wat op de vloeren wordt gelijmd.

Er gebeurden ook nog opmerkelijke dingen. Zo stormde er een bezoekster met scootmobiel en al het gebouw binnen op zoek naar de krant van twee weken geleden. Met schroeven en spijkers in haar banden en witte verfspetters verliet ze het gebouw. Ze wist niet dat we gesloten waren.
De hitte speelde ons parten, op 18 juli werd een buitentemperatuur gemeten van 34 graden in Tilburg. In het gebouw steeg het kwik op enkele werkplekken naar circa 27 graden. Met ijsjes in de middag werd de hitte enigszins afgekoeld, maar het was voor sommige medewerkers niet genoeg. Een staande ventilator werd als luchtrooster gebruikt. Zo kregen we een scene voorgeschoteld uit de film The Seven Year Itch met Marilyn Monroe, waarin het befaamde shot zat van de opwaaiende jurk. Verbouwing, overlast en hitte:
het moet niet gekker worden.

Wil je de vorderingen van de verbouwing bijhouden, volg ons dan op Twitter, Instagram of Facebook. Daar plaatsen we regelmatig een update met foto’s.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag