Stand van zaken verbouwing: deel 3

0
17-07-2014
  • verbouwing
  • Stuk van het Jaar
  • medewerkers
  • Kazernehof
  • Herinrichting
Inmiddels zijn we de derde week ingegaan van de verbouwing en de nieuwe situatie wordt steeds zichtbaarder. De zeven kantoorruimten zijn nu allemaal grijs-wit geschilderd en enkele zijn ook al voorzien van een nieuw plafond. Daarnaast zijn enkele ijzeren rode palen, die door heel het pand aanwezig zijn en de markering van de paardenstallen aangaven, zwart geschilderd. Een prachtig gezicht in combinatie met de kleuren van muren en plafonds. Ook de gang is van een nieuwe verflaag voorzien. Het enige wat nog moet gebeuren is het leggen van de vloeren en het aanbrengen van de verlichting.
Medewerkers nemen nu al regelmatig een kijkje om de vorderingen te zien en het wordt prachtig. Daarbij werd opgemerkt dat de plaats waar voorheen de goederenlift stond om dossiers te vervoeren, nu een enorm leeg gat is. Dat komt omdat  begonnen is met de vervanging ervan door een nieuwe grotere goederenlift. Deze lift is nodig omdat vanaf september alle nieuwe archieven en collecties niet meer via de voordeur worden getransporteerd, maar via de ingang aan de zijkant waar de lift is.

Tegelijkertijd wordt er druk gebouwd in de Studiezaal. Zo is er een begin gemaakt met een wand met steenstrips, daar waar voorheen de tijdschriften en boeken van de bibliotheek stonden. In een dag tijd zijn er zal zo’n 1.000 van die stenen geplaatst. Het ziet er nu al schitterend uit. Het is alleen jammer dat tijdens het vervangen van de rookmelders in de Studiezaal een bovenraam sneuvelde. Precies op het moment dat het twee dagen achtereen regende. Gelukkig werd het snel hersteld en waren er geen lekkages.
Maar ja, eerlijk gezegd neemt de overlast wel steeds verder toe. Het geluid van boren, timmeren, schuren en bouwradio’s komt namelijk steeds dichterbij en ook alles wat daarbij hoort. Het gevolg is dat de deuren van de nog aanwezige kantoren steeds meer gesloten zijn. Soms werd er zo druk geschuurd dat er enorme stofwolken ontstonden. Gelukkig stond de brandmeldinstallatie in onderhoud, want anders werden we ineens allemaal wakker geschud met alle toeters en bellen en moesten we met zijn allen door de stofwolk naar buiten rennen. Naast het geluid komt ook de geur van afgeschuurd hout de kamers binnen. Gelukkig gaan steeds meer collega’s op vakantie en ontvluchten ze zo de verbouwingsperikelen.

Tenslotte nog iets opmerkelijks. Ineens verschenen er afgelopen vrijdag twee vrouwelijke collega’s ten tonele die volledig in het roze waren gestoken. Het bleek te gaan om de promotie van de verkiezing Stuk van het Jaar, waar Regionaal Archief Tilburg in 2014 weer aan meedoet. Daarmee bedoelen we natuurlijk het archiefstuk van het jaar. Alhoewel vrijwel alle aanwezige werklui daar andere ideeën op na hielden bij het onderwerp Stuk van het jaar. Het werk lag dan ook even stil….

Wil je de vorderingen van de verbouwing bijhouden, volg ons dan op Twitter, Instagram of Facebook. Daar plaatsen we regelmatig een update met foto’s.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag