Heel veel blije stamboomonderzoekers....

3
11-06-2014
  • Genver
  • nieuws
  • ZoekAkten
  • Familysearch
  • stamboomonderzoek
  • database

Een poosje geleden zag het er somber uit voor alle Genver gebruikers. Voor degene onder ons die niet bekend zijn met Genver: Familysearch, is de genealogische website van  “de Kerk van Christus van de Heiligen der Laatste Dagen” beter bekend als de Kerk der Mormonen.
Op deze website staan van over heel de wereld erg veel registers die voor stamboomonderzoekers interessant kunnen zijn. Je vindt er heel veel Belgische en Nederlandse Burgerlijke Stand- en Bevolkingsregisters, ook van de Archieven die weinig of geen digitale beelden online hebben staan. Maar het kan soms lastig zijn bij het juiste register terecht te komen. Genver was een website die als een soort scherm voor de website van Familysearch zat waardoor je direct doorgeleid werd naar het juiste register.
Door de herinrichting van de database van Familysearch kwam dit hele Genver verhaal op zijn kop te staan en was het een poos moeilijk Nederlandse en Belgische registers te vinden. Maar gelukkig is daar het particulier initiatief  ZoekAkten.nl. Hierdoor zijn sinds een paar dagen de meeste scans weer prima te vinden.
Als u toch op de pagina bent kijk dan ook even bij de militaire stamboeken en check of al één van uw voorvaderen in de database zit. Bij de bijzondere collecties treft u onder andere boeken en registers van de kleinere geloofsgemeenschappen aan.
Compliment voor degene die deze waardevolle bron weer in de lucht gebracht heeft.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag