Expositie Joodse Tilburgsers zoekt donateurs

0
01-04-2014
  • crowdfunding
  • Joodse Tilburgers
  • Jardena Gil
  • Open Joodse Huizen
Stel je voor: 170 dubbelportretten, foto's met twee portretten: een portret van een Joodse Tilburger en een portret van zijn of haar huis. Elke foto vertelt zijn eigen verhaal. De Joodse Tilburger vertelt ons wie hij was, hoe oud, man of vrouw, jong of oud. Hij vertelt ons dat hij een mens was, een heel gewoon mens, een Joods mens. Noodgedwongen moest hij zijn huis verlaten, de plek waar hij zich veilig voelde, waar hij woonde, soms met man of vrouw en kinderen. Hij moest vluchten, onderduiken of op transport gesteld. Zonder ooit terug te keren.

Fotografe Jardena Gil is mede-organisator van Open Joodse Huizen, een initiatief van het Joods Historisch Museum in Amsterdam. In 2013 sloot Tilburg voor het eerst aan bij Open Joodse Huizen, met groot succes. In 2014 wordt het programma uitgebreid met o.a. de fototentoonstelling die Jardena als fotografe samenstelde. Ze vertelt hier zelf over: "Ik wil tijdens Open Joodse Huizen een expositie houden van de 170 dubbelportretten. Zodat wij niet alleen over de Joodse Tilburgers praten, maar ze ook kunnen zien. De Joodse Tilburger met zijn Tilburgse huis. Om deze expositie mogelijk te maken heb ik Uw hulp nodig. Met een donatie adopteert U een dubbelportret en kunt u de naam en het levensverhaal van een Joodse Tilburger levend houden. Met een donatie brengt U de expositie een stap dichterbij. "


Dubbelportret from voordekunst on Vimeo.

Via www.voordekunst.nl kunnen geïnteresseerden het project ondersteunen met een financiële bijdrage. Elke bijdrage levert iets op: een boekje met een aantal van de foto's (beperkte oplage), een wandeling met Jardena langs de huizen uit de expo, een afdruk van een portret van je eigen huis en nog veel meer.

Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg zijn partners van Open Joodse Huizen.


Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag