De eerste echte Tilburgse pub-quiz!

0
14-02-2014
  • tillywood
  • quiz
  • nieuws
  • facebook
Met veel enthousiasme is gisterenavond in Boulevard Café in Tilburg de allereerste 'Je bent een echte Tilburger als…' pub-quiz gehouden. Tillywood Magazine en Regionaal Archief Tilburg hebben de afgelopen tijd de handen ineen geslagen en zijn na veel nadenken, opzoeken, wegstrepen en verzinnen tot een heuse Tilburgse quiz gekomen.

Het idee achter deze quiz is de razend populaire facebook pagina 'Je bent een echte Tilburger als…', ooit opgezet met de gedachte ‘leuk om zo eens af en toe een plaatje van Tilburg te plaatsen’. Dat idee is ondertussen uitgegroeid tot een bijna professionele pagina, waar ruim 10.000 mensen dagelijks met vragen en plaatjes over Tilburg worden vermaakt. Dus waarom geen real-life vragen over Tilburg? Zo gezegd zo gedaan. Voor een compleet uitverkochte zaal (100 deelnemers) presenteerde de twee bekende Nederlanders Leo Alkemade en Marc Marie Huijbregts met veel plezier, humor en af en toe wat gestuntel de pub-quiz.

Zoals te verwachten werd de presentatie een soort combinatie van showhost en stand up comedie. Maar de onderlinge strijd in het publiek was hoog. Juichen bij een goed antwoord, treuren bij een fout. Tussenstanden (voorzien van commentaar door Marc Marie) riepen nogal wat vrolijke competitie op tussen de verschillende teams.
Met verwennerij van Broodje Jantje en Schrobbelèr en een aantal extra prijsvragen was het overduidelijk een zeer succesvolle avond voor iedereen die erbij aanwezig was. De winnaars gaan door naar de finale die eind dit jaar gehouden zal worden. Was jij er niet bij? Niet getreurd in mei komt er een tweede quiz dus hou Facebook, Twitter en de websites van Tillywood en Regionaal Archief Tilburg in de gaten!


Omroep Tilburg maakte deze sfeerimpressie

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag