Zware bevalling maar wel een mooie kindje

0
07-02-2014
  • genealogie
  • stamboomonderzoek
  • Van Hees
  • Hilvarenbeek
  • familiegeschiedenis
  • boek

Het is vaak een opluchting als dan eindelijk het resultaat van jarenlang stamboomonderzoek in boekvorm samengevat is.
Dit is zeker ook het geval met “Vijfhonderd jaar Van Hees in Hilvarenbeek”. De schrijver van dit 175 pagina’s tellende boek, Piet van Hees, was opgelucht en trots dat het uiteindelijk gelukt was om het verhaal van de familie te schrijven. Een aantal weken geleden kwam Piet het boek brengen om op te laten nemen in de bibliotheek van Regionaal Archief Tilburg.
Het is een aantrekkelijk boek geworden met als inleiding de historie van Hilvarenbeek en daaropvolgende de geschiedenis van de familie van Hees vanaf de 16e eeuw.
Het verhaal laat een levendige familie zien waar door de eeuwen heen naast “brave burgers” ook een aantal kleurrijke figuren in voor komen. Zoals een boterkoopman die het geregeld met het gezag aan de stok heeft en een dame die niet vies was van oneerbaer bedrijf in beslotene camers ende andere vorborgene plaetsen. Piet van Hees heeft naast de Doop-, Trouw-  en Begraafboeken en Burgerlijke Stand ook Schepenbank en Notariële archieven geraadpleegd zodat er naast allerlei datums ook veel details over het wel en wee van de familie te lezen is

Het boek is te koop bij Boekhandel Swaanen in Hilvarenbeek en bij de auteur. Daarnaast is het in te zien op de studiezaal.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag