De digitale cursus Familiegeschiedenis is weer begonnen!

0
03-02-2014
  • schrijven
  • familiegeschiedenis
  • digitale cursus
  • BHIC
Op zaterdag 1 februari is voor de tweede maal de digitale cursus Familiegeschiedenis weer begonnen. Deze cursus is een gezamenlijk project van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en Regionaal Archief Tilburg. Negentien cursisten waren aanwezig bij de startbijeenkomst in het BHIC voor een kennismaking en instructie. De komende vier maanden gaan zij zich bezighouden met het onderzoek doen naar een voorouder en het schrijven daarover.

De cursus Familiegeschiedenis is -afgezien van een startbijeenkomst en een afsluiting- geheel digitaal. Via een digitale leeromgeving krijgen de cursisten verschillende schrijf- en zoekopdrachten aangeboden. De docenten plaatsen ook regelmatig content op de digitale leeromgeving. Verder is het de bedoeling dat de cursisten via het forum met elkaar communiceren, dat zij elkaars verhalen lezen en daarop reageren. Op deze manier kunnen ze van elkaars verhalen leren. Iedere cursist kan via het forum nieuwe bijdragen posten, vragen stellen en in contact komen met mede-cursisten en docenten. De cursus bevat componenten als stamboomonderzoek, kadaster, secundaire bronnen en wordt uitgebreid met onderwerpen die de cursisten zelf voorstellen.

Voor de cursisten is het een uitdaging om in hun eigen familiegeschiedenis te duiken en om er een boeiend verhaal van te maken.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag