Brabantse Archivarissendag in Tilburg

0
04-10-2013
  • vlaanderen
  • Tilburg
  • Marjo Frenk
  • Kennisuitwisseling
  • Brabantse Archivarissendag
  • archivarissen


Eens per jaar ontmoeten archivarissen en medewerkers van archieven uit Noord-Brabant en Vlaanderen elkaar tijdens de Brabantse Archivarissendag. Een mooie gelegenheid om elkaar weer te spreken, kennis uit te wisselen, nieuwe collega's uit het veld te leren kennen en kennis te maken met een soms nog onbekende stad. Het ene jaar is het in Vlaanderen, het andere jaar in Noord Brabant.

Dit jaar was Regionaal Archief Tilburg aan de beurt om de dag te organiseren. Turnhout hielp mee in de organisatie. Het thema van de dag was de inzet van sociale media bij archiefdiensten.

Om 10.00 uur stroomden de gasten binnen in Stadskantoor 1 in het centrum van Tilburg. Wethouder Marjo Frenk heette de deelnemers van de dag welkom. Yvonne Welings kondigde de sprekers aan: Rob Coers, die we kennen van de 23 Archiefdingen, Jochen Vermote, van Stadsarchief Ieper, Tom Cobbaert, archiefspecialist uit Gent en Jos Kuijlen, over de Brabant Cloud.

In de middag maakten we een wandeling met Tilburg op de Kaart op de smartphone en bezochten we Vincents Tekenlokaal. In het tekenlokaal kwam de creativiteit van de archivarissen naar boven en werd er druk op de computers getekend.


 Daarna wachtte de groep een bijzondere ontmoeting in het archief aan de Kazernehof: Koning Willem II heette de gasten welkom in het gebouw en vertelde over zijn band met Tilburg. De dag werd afgesloten met een heerlijk en gezellig diner in Dudok.


 Dank aan alle gasten (86 in totaal!), aan de sprekers en de collega's uit Turnhout voor de mede-organisatie. We kijken uit naar volgend jaar, wanneer de dag in Antwerpen gehouden gaat worden, met de Proviciale Archiefinspectie van Noord-Brabant als mede-organisator!

(foto's van Maria van der Heyden)

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag