Collega Marty Dost overleden

0
07-06-2013
  • Marty Dost
  • archivaris
Oud-collega Marty Dost is 31 mei 2013 overleden. Marty Dost was tot het jaar 2000 werkzaam bij de gemeente Tilburg. Daarna maakte hij de overstap naar het toenmalige Gemeentearchief Tilburg. Hij had daar ook stage gelopen. Opgeleid tot leraar geschiedenis maakte hij de overstap naar het vak van archivaris. Zijn eerste baan was bij het onderzoeksbureau van Loek Nijholt van de Centrale Archiefselectiedienst (CAS). Al snel kon hij weer bij de gemeente Tilburg beginnen. Hij schoolde zich voortdurend bij van de SOD -opleidingen tot de archiefmodules Kennis Nabij.

 Marty Dost was een toegewijd vakman, die als geen ander de ins en outs van oude en meer recente archieven kende.
Daarnaast was hij altijd zeer belangstellend voor nieuwe ontwikkelingen in het vak zoals het e-depot en de 23 archiefdingen.

Marty werd al vroeg in zijn leven getroffen door de ziekte longemfyseem. Noodgedwongen moest hij in oktober 2012 afscheid nemen van het Regionaal Archief Tilburg. Recent werd ontdekt dat hij kanker had in een ver gevorderd stadium. Tot het laatst toe ondervond hij samen met zijn vrouw Mieke steun van het geloof. Hij werd slechts 59 jaar.

We verliezen in Marty een sympathiek en goed mens ! Donderdag 6 juni werd Marty Dost begraven op de begraafplaats Woensel "De Oude Toren" in Eindhoven.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag