Win een sierkwartierstaat van Geertje Aalders

0
06-12-2011
  • stamboomonderzoek
  • burgerlijke stand
Uw voorouders in een lijstje en bewaren, heel goed bewaren

Hoe ver komt u bij het opnoemen van uw voorouders? Twee generaties? Drie misschien? Veel mensen gaan op zoek naar hun voorouders, stamboomonderzoek is ‘in’. En het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Via internet komt u vaak al een heel eind. Regionaal Archief Tilburg stimuleert stamboomonderzoek. Niet alleen door alle aktes via internet beschikbaar te stellen, maar ook door het uitschrijven van een wedstrijd!

Ga op zoek naar uw voorouders
Van 10 november t/m 5 december 2011 kan iedereen meedoen aan de ‘Wedstrijd Kwartierstaat’. In een zogenaamde kwartierstaat gaat u vijf generaties voorouders invullen. Deze stuurt u naar ons op en één van onze experts controleert de gegevens. Om mee te doen moet de geboorteplaats van minimaal twee grootouders in het werkgebied van Regionaal Archief Tilburg zijn. Per voorouder geeft u zijn of haar naam, geboorte- en overlijdensdatum, geboorteplaats en huwelijksdatum.
Regionaal Archief Tilburg zorgt voor een ‘kladversie’ om de gevonden gegevens op te noteren. Deze is afgeleid van een lege kwartierstaat van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG). Hierop kunt u vijf generaties invullen.
Kinderen worden ook uitgenodigd mee te doen. Samen met opa en oma komen zij vast een heel eind!
Deelnemers worden uitgenodigd om op zaterdag 10 december aanwezig te zijn in Regionaal Archief Tilburg. Onder de beste inzendingen worden dan tien prijzen verloot! Op deze manier sluit Regionaal Archief Tilburg 200 jaar Burgerlijke Stand feestelijk af.

Kwartierstaat van Geertje Aalders
De prijs is een prachtige prent van illustratrice Geertje Aalders. Zij is bekend van haar werk voor Flow-Magazine. Speciaal voor Regionaal Archief Tilburg maakt zij een kwartierstaat die een eyecatcher zal zijn in elke woonkamer en een dierbaar familiestuk. Een ideaal cadeau bij een huwelijk, geboorte of voor kerst. De gevonden gegevens van de wedstrijd kunt u daarmee mooi presenteren!

Stamboom of kwartierstaat
Er is verschil tussen een stamboom en een kwartierstaat. In een stamboom staan voorouders met alle broers en zussen, ooms en tantes erbij. In een kwartierstaat komen alleen de voorouders voor, dus alleen de ouders van de ouders en daar dan ook weer de ouders van. In onze wedstrijd houden we het op een kwartierstaat. We zijn dus alleen op zoek naar uw voorouders.

Speciaal voor de fanatiekelingen
Kunt u geen genoeg krijgen van het onderzoek naar voorouders, doe dan mee aan ‘Kwartierstaat uit je hoofd’. Op 10 december kunnen mensen meedoen aan uit het hoofd invullen van hun kwartierstaat zonder hulpmiddelen! Wie het verst komt, kan ook rekenen op de kwartierstaat van Geertje Aalders. Opgeven kan via mail onder vermelding van ‘Kwartierstaat uit je hoofd’. Het programma van 10 december wordt later bekend gemaakt, houd hiervoor de website in de gaten!

Insturen van uw ingevulde kwartierstaat kan naar
Regionaal Archief Tilburg
t.b.v. Wedstrijd Kwartierstaat
Postbus 4265
5004 JG Tilburg

Of per mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wedstrijd Kwartierstaat.
Vergeet niet uw eigen contactgegevens te vermelden!


Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag