Nieuwe studenten in de stad?

0
23-08-2011
  • portal
  • student
Mijnstudentenleven.nl is een portaal waarin een aantal steden beschreven wordt. Zo staat 'onze´ stad als volgt vermeld:  Tilburg is een vooruitstrevende stad die vele kansen biedt voor studenten. Het is geen stad waar de historie van afdruipt. Er zijn weinig historische resten maar dat betekent niet dat de stad geen historie heeft. Studenten die woonachtig zijn in Tilburg prijzen de stad om de charme en warmte die het centrum te bieden heeft. De heuvelstraat en het ' Pieter Vreedeplein' zijn de winkelstraten voor studenten met kledingzaken als H&M, Men at Work en Zara. De stad kent vele kroegen en terrasjes waar de bekende Brabantse gezelligheid tot uiting komt.
 
Onlangs plaatsten we een artikel in de SUM, een landelijk blad voor studenten en lifestyle. En hoewel bovengenoemde site ons niet bekend was, lijkt hetgeen wij schreven een reactie op deze toch enigszins a-historische toonzetting. In ons artikel prijzen we juist het historische aspect van de stad aan. We bevelen aan om een eerste bezoek aan onze website te brengen omdat deze onder andere foto´s, historische filmpjes, bouwtekeningen en plattegronden bevat. En hoewel we ons er van bewust zijn dat het in een archief allemaal ´oud papier´ is, gaan we er van uit dat het waardevolle informatie kan zijn voor de studenten en de straat of het huis waarin zij de komende jaren gaan wonen.
 
In de  SUM refereren we aan ´s lands eerste bezetting van een hogeschool, de ´Karl Marx Universiteit´. Voorts vertellen we dat onze beeldbank talloze foto´s bevat van het Wilhelminapark, de Tuinstraat en Willem II straat, daar waar de studenten gehuisvest zijn. We geven aan zelfs te beschikken over het archief van ´Sociëteit Philharmonie te Tilburg´. Onze contacten met Fontys Hogescholen Tilburg zijn goed en mogen misschien wat intensiever maar de toekomstige leraren van Mens & Maatschappij weten ons al geruimte tijd te vinden en PABO-studenten bezoeken regelmatig het archief.
 
Dus die vooruitstrevende stad die Tilburg volgens Mijnstudentenleven.nl is, daar zijn we het zeker mee eens. En dat het hier goed toeven is met Brabants bier op onze terrassen en pleinen, ook daarin kunnen wij ons vinden. Het tot driemaal toe benoemen van de historie die er ´misschien wel is, maar niet van afdruipt´, wil Regionaal Archief Tilburg echter graag nuanceren. Want historie is er wel - volop zelfs-  en wie daarin geinteresseerd is, is van harte welkom. We nodigen de nieuwe studenten uit om het archief digitaal of iRL te bezoeken.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag