Op zoek naar een vorst

0
05-08-2011
  • Terheijden
  • verborgen verleden
  • stamboomonderzoek
  • Peter van der Vorst
  • NTR
  • genealogie
Het team van Verborgen Verleden kwam voor de tweede keer dit jaar op bezoek bij Regionaal Archief Tilburg. Ditmaal met tv-producent en presentator Peter van der Vorst. Peter is geboren in Breda, maar woont in Amsterdam. Hij is onder andere bekend van bijdragen over koninklijke families in RTL Boulevard, maar ook van programma´s als Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest.
Voor Verborgen Verleden gaat hij samen met de redactie van de NTR terug in de tijd en speurt naar zijn voorouders. Hij heeft een aantal vragen over zijn verre verwanten die hij hoopt te kunnen beantwoorden. Veel speurwerk, zowel voorafgaand als tijdens de opnames.

Jaël Jonkman, medewerker van het archief, loodst Peter door de geschiedenis met verschillende registers, doopboeken, aktes enzovoort. Uiteindelijk ontstaat een mooi verhaal over de voorvaderen van de familie Van der Vorst.

In juni 2011 was Marc Marie Huijbregts al in het archief op zoek naar zijn vroegere familie. De uitzendingen van de nieuwe serie Verborgen Verleden starten in 2012, elke week met een bekende Nederlander. De serie geeft duidelijk weer hoe verrijkend het kan zijn om in je familiegeschiedenis te duiken. Het kan mooie verhalen opleveren, uitleg geven aan vragen die je hebt over je stamboom en de beelden in oude familiealbums doen opleven.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag